BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Sun Express Van'da ilki gerçekleştirdi

Sun Express’in "Van’a gece uçuşlarına imkan veren uydu sistemi" kapsamında yemekli basın lansmanı Elite World Van Hotel’de gerçekleşti.

Abone ol

Toplantıya, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van Valisi Münir Karaloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, İzmir’den uçakla gelen turizmciler, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki işadamları, oda başkanları ve davetliler katıldı.

Elite World Van Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda Van’da artık gece uçuşlarına imkan veren uydu sistemi ile uçakların iniş ve kalkışlarının gerçekleştirileceği açıklandı. En büyük sorunu gece uçuşları olan Van havaalanında, bu sistemle ilk gece uçuşu gerçekleştirilmiş oldu.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında “İzmir ve Van bu uçuşla birleşti. Van’ı doğunun Batı’ya açılan kapısı yapmaya kararlıyız. Buna Sun Express vesile oldu. Sun Express güneş, güneşin doğduğu şehir de Van. Dolayısıyla güneş hava yolları güneşin doğduğu şehre geldi, aydınlattı. Geceleri de aydınlığa dönüştürdü.” dedi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da ''Türkiye'de ilk kez Van'da uygulanan sistemle uçaklar yaklaşma, iniş ve kalkışlarda yerde kurulu yardımcı sistemler yerine uydulardan yararlanmaya başladı. Bu sistemi kullanarak yapılan ilk sefer de Van'a yapılmış oldu'' diye konuştu.

 Konuşmaların ardından SunExpress Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Bakan Binali Yıldırım'a uçak maketi hediye etti.