BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bakan Günay Elmalı müzesini ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Elmalı ilçesini ziyaret etti.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünya müzelerinden Batı Akdeniz Bölgesi'ne getirmeye çalıştığı çok sayıda tarihi eser bulunduğunu bunları yılbaşından sonra kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Elmalı ilçesini ziyaret etti. Bakan Günay'ı kaymakamlık binası önünde Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, daire amirleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları karşıladı. Cuma namazını Ömer Paşa Camii'nde kılan Bakan Günay, cami önündeki tarihi kütüphaneyi restore ettirip Etnoğrafya Müzesi olması için katkıda bulunacağını belirtti.

ESERLER BULUNDUĞU NOKTADA SERGİLENMELİ

Kaymakam Çekmen tarafından ilçe hakkında bilgi alan Bakan Günay, daha sonra Elmalı Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Günay, müzede bulunan Karaburun ve Kızılbel anıt mezarlarının içine girerek incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, Elmalı Müzesi'nde sergilenen Elmalı hazinelerinin imitasyon olduğu, gerçeklerinin Elmalı'da sergilenip sergilenmeyeceği yönündeki soru üzerine, Elmalı Müzesi'nin ziyaretçi sayısının artması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması durumunda eserlerin bulunduğu bölgede sergilenmesinden yana olduğunu kaydetti.

Günay, Batı Akdeniz Bölgesi olarak bölgeye getirmeye çalıştığı dünya müzelerinden çok sayıda eser bulunduğunu, bunları yılbaşından sonra paylaşacağını söyledi. Bakan Günay, daha sonra Elmalı'yı kuş bakışı gören Topdağı Tepesi'ne giderek bir süre ilçeyi seyretti.