BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  GÜNCEL

Suriye ve Irak Türkmenler'i ateş altında!

Türk Hukuk Enstitüsü Irak ve Suriye'deki Türkmenler'in haklarını Ankara'ya taşıdı.

Abone ol

Türk Hukuk Enstitüsü Irak ve Suriye'deki Türkmenler'in hakları için Ankara'da panel düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı panel öncesi Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu da kısa bir konser verdi. 

Türk Hukuk Enstitüsü'den Irak ve Suriye'deki Türkmenler'in hakları için panel! Ankara'da düzenlenen panele, Türkiye'de bulunan Irak ve Suriye Türkmenler ile çok sayıda davetli katıldı. Oturum başkanlığını Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız'ın yaptığı panelde Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi ile Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Genel Başkan Yrd. Tarık Sulo Cevizci konuşmacı olarak katıldı. 

AKYILDIZ'TAN SALON TEPKİSİ 

Panelin açılış konuşmasını yapan Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız, Gazi Üniversitesi'ne tepki gösterdi. Üniversite yönetiminin panel için daha önce yer tahsis ettiğini ve ardından programı iptal ettiğini söyleyen Prof. Dr. Akyıldız, şöyle konuştu:

"Bütün hazırlıklarımızı üniversitenin bize tahsis ettiği salona göre yapmıştık. Bize panele kısa bir süre kala salon tahsisinin iptal edildiği iletildi. Bu konuda bir gerekçe tarafımıza iletilmemiştir. Üniversite yönetimiyle görüşmemizde bana iletilen gerekçe ise salona asılan Misak-ı Milli pankartıdır. Bu pankart, toplantımızın konseptiyle doğrudan doğruya alakalı bir konudur. Eğer bundan resmi bir kurum olarak rahatsızlık duyuyorsanız, kaldırtabilirsiniz. Bunun karşılığı iptal değildir. Biz Misak-ı Milli'nin önemli bir kısmını yedi düvele kabul ettirdik. Misak-ı Milli'yi Erzurum ve Sivas Kongreleri'nde şekillendirip, İstanbul Meclis-i Mebusanı'nda vatansever milletvekilleri tarafından kabul edilen bir metindir. Misak-ı Milli bu milletin bir andıdır ve kıyamete kadar duracaktır. Bu gerekçeyi kabul etmemiz mümkün değildir"

TÜRKMENLER'İN HAKLARI KONUŞULDU

Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun da kısa bir konser verdiği panelde konuşmacılar Suriye ve Irak'ta yaşanan olayları anlattı, bu ülkelerdeki Türkmenler hakkında bilgi verdi.