BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dünya batıyor onlar kazanıyor

Dev firmalar zarar açıklıyor bir onlar karlarına kar katıyorlar. Petrol fiyatları arttıkça kasaları doldu. İşte rakamlar:

Abone ol Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Exxon Mobil, BP ve Shell artan petrol fiyatlarının da etkisiyle kârlarını önemli ölçüde artırdılar.
Krizde finans şirketleri zarar ederken, petrol şirketleri, yükselen fiyatlarla kârlarını artırdı

EN BÜYÜK KAR

Teksas merkezli Exxon Mobil, 3. çeyrekte 14,8 milyar dolar kar etti.
Böylece, şirket bugüne kadar bir ABD'li şirketin elde ettiği en büyük karı kaydetmiş oldu. Şirket, bir önceki yıl aynı dönemde 9,41 milyar dolar kar etmişti.

Shell'in kârı yüzde 22 arttı

Avrupa'nın en büyük petrol şirketi olan Royal Dutch Shell'in 3. çeyrek net kârı yüzde 22 arttı.

Şirketten yapılan açıklamada, üretimdeki düşüşe karşın geçen yıla göre hala yüksek seyretmeye devam eden petrol fiyatları nedeniyle net karın 3. çeyrekte yüzde 22 arttığı bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl 3. çeyrekte 6,92 milyar dolar olan net karın, bu yıl aynı dönemde 8,45 milyar dolara çıktığı, satışların da yüzde 45 artarak 132 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

YÜZDE 83 KAR ARTIRDI

İngiliz petrol şirketi British Petrol'ün 3. çeyrek karı ise yüzde 83 arttı.

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı, küresel ekonominin büyümesini canlandırmak için ABD Merkez Bankası ile diğer merkez bankalarının faiz indirimine gideceği beklentileriyle küresel borsaların yükselmesine paralel olarak 66 doların üzerinde seyrediyor.
(Kaynak: BBC)