BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHP kendi kendini yalanladı

MHP’li Şandır öyle bir laf etti ki partisi ayağa kalktı. Kendi partisinden, sözüne yalanlama geldi. MHP, Diyarbakır yüzünden karıştı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Gavurdağı-Sivas hattı tartışması ile başlayan ve AKP’lilerin açıklamalarıyla MHP’nin Diyarbakır başta bazı illerde siyaset yapamadığına ilişkin tartışmalara; MHP kurmaylarının birbirinden farklı atışmaları da dahil oldu. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, seçim bölgesi Mersin’de “gerekirse Diyarbakır’da aday çıkartmayabiliriz” şeklinde bir açıklama yaptı.

PARTNERİ BİLE ŞAŞIRDI
Ancak bu açıklama partinin resmi görüşü ile çelişiyordu. Açıklamayı sorduğumuz diğer Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı bile şaşırtan bu açıklamaya Parti yönetiminde gece yarısı açıklama geldi. Genel sekreter Cihan paçacı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

PAÇACI'DAN NET AÇIKLAMA
“Milliyetçi Hareket Partisi yaklaşan yerel seçimlere Genel Merkez ve tüm teşkilatları ile yoğun bir tarzda hazırlanmaktadır.
Amacımız, mahalli idare seçimlerinde partimizi Türkiye’nin her yöresinde başarılı kılacak sonuca ulaştırmaktır.
Grup Başkanvekilimiz Mehmet Şandır’ın bir kısım medyada yer alan “MHP’nin gerekirse Diyarbakır’da seçime katılmayabileceği” tarzındaki açıklaması tamamen kendi şahsi görüşü olup, Milliyetçi Hareket Partisi’nin resmi görüşünü ve politikasını yansıtmamaktadır.
Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin tüm il, ilçe ve beldelerinde MHP’li adayları ile eksiksiz olarak seçimlere katılacaktır.”

ADAY BİLE BELLİ
Kurmayların bu karşılıklı farklı açıklamaları ile yaşanan tartışmaya karşın; aslında MHP’nin Diyarbakır’da aday çıkartmaya dönük kararı var. Son yapılan belediye bakanları toplantısında Diyarbakır başta olmak üzere güneydoğuda aday göstermeyi uygun bulan bir karar alındı. Diyarbakır adayı da belli. MHP Diyarbakır’da il başkanını belediye başkan adayı olarak gösterecek.