BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kanal D paket kurbanı

Doğan Grubu kanal sıralamasında haksızlığa uğradıkları iddiasıyla ayağa kalkınca Türksat'çtan açıklama geldi.

Abone ol

Türksat, televizyonlarda frekans değişikliğine giderken kanal sıralamasına müdahale etmediklerini bildirdi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Türksat uyduları üzerinden yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının frekanslarının 27 Ekim'den itibaren değiştiği hatırlatıldı.

Bu fiili durumla ilgili bazı medya organlarında yer alan haber ve yorumlarda haksız eleştirilere maruz kaldıklarını vurgulayan şirket yetkilileri, "Türksat AŞ, tüm uydu operasyonlarında olduğu gibi yeni döneme geçişte TV kanalları arasında 'haksız rekabete yol açmama ilkesini' dikkate almıştır." dedi.

Açıklamada, frekans değişikliği sonrası uydu alıcıları üzerinden yapılan 'otomatik tarama' işlemi sırasında, üretici firmaların alıcıların hafızasına yükledikleri listeye göre, televizyon kanallarının sıralandığı vurgulandı. Bu sıralamalarda kurumun herhangi bir tasarrufu bulunmadığına dikkat çekildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

ÖNCE ULUSAL KANALLAR SONRA PAKET YAYINLAR

"Bu çerçevede Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kanalları başta olmak üzere, önce ulusal kanallar, sonra paket yayınlar sıralanmıştır. DTV Haber ve Görsel Yayıncılık AŞ'nin yayın paketinde bulunan Kanal D ise bu sebeple 17. sırada yer almıştır."