BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Düellonun galibi belli oldu

Milyonlarca insan düelloyu izledi. Taraflar belgeleri konuşturdu. Maç bittiğinde oyunu kazanan ortaya çıktı. Kim dersiniz?

Abone ol

İNTERNETHABER-

Tarihi düellonun galibi Uğur Dündar oldu. Kılıçdaroğlu ve Fırat'tan öyle "aman aman bir belge" çıkmadı. 'Bildik' konuların ayrıntıları vardı. Düelloya damgasını vuran ise Dündar'ın harika yönetimi ve duruşuydu.

TARAFLARA POZİTİF ELEKTRİK VERDİ

Ekranı başındakiler ve iki siyasetçi Dündar'ın tarafsız hakemliğine tanıklık ettiler. Tartışmanın çıkmaması ve seviyenin korunmasında, Dündar'a olan güven duygusunun payı büyüktü.

KELİMELERİ SEÇERKEN DİKKATLİYDİ

Her iki adaya eşit mesafede yaklaştı. Süre konusunda titizdi, Her ikisine hitap ederken 'aynı ses tonuyla' konuşması etkileyiciydi. Kelimeleri seçerek konuştu; ağır ama net konuştu. 'En ufak bir şüpheye', mahal vermedi;  küçücük bir 'imaya meydan vermeyen bir dil' kullandı.

ELİNİ ZAMANINDA VE YERİNDE KULLANDI

Zaman zaman taraflardan biri söze girecek olsa, eliyle anında müdahalesiyle 'susturmasını' bildi. Kimseden tek kelime itiraz gelmedi.

MİKROFONLARI ELİYLE OYNATTI

Tarafların mikrofonlarını bir görevli gibi kendisi ayarladı. Yani 'buranın 'hakemi benim' mesajını verdi. 'Pozitif elektriği' hem ekranlara hem de oradaki meslektaşlarına yansıtmasını bildi.

Oturum bittiğinde akıllarda 'iz bırakan' ne diye soracak olursanız o da Dündar'ın hakemliğiydi. Toplantı sonunda Dündar'ın yüz ifadesi ve tarafların onun etrafında birleşmesi, görevinden 'alnının akıyla' çıktığının işaretiydi..

HUZURLUYUM

Canlı yayından sonra CNN Türk'te Gürkan Zengin'in konuğu olan gazetecinin sözleri başarısını tescilledi:

"Çok medeni bir üslup egemendi. Dilerim demokrasi yarar sağlar ve arkası gelir. Tartışmanın galibi konusunda hiç yorum yapmayacağım. Açık oturum bittiğinde sürç-i lisan etmiş olabilirim dediğimde "hayır asla" şeklinde ortak temenni geldi.

Bu nedenle huzurluyum.. Medyanın çok tartışıldığı dönemde iki çok farklı partinin iki önde gelen siyasetçinin bana güvenmesi güzeldi. İki taraf da kendine göre göre belgere sundu. Belgelerin çarpışması gibi bir atmosfer oluştu. Kimin daha iyi olduğu yansımalardan anlayacağız."