BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  POLİTİKA

Bir daha bana evrak sallama!

Konu "hayali ihracaat" mevzusuna geldi. Kılıçdaroğlu, "zaman aşımı" iddiasında bulundu. Fırat "bana böyle evrak" sallanmasın dedi.

Abone ol İNTERNETHABER/ Kılıçdaroğlu, yeni bir belge daha ortaya koydu. Bu belgede "hayali ihracaata" dairdi.

Dengir Fırat ise "Belgeler sahi olsun" deyip, "Bana bir daha evrak sallanmasın" diye çıkıştı. İkinci raundun galibi yok gibiydi... İddialar havada kaldı.


İkinci raundda Fırat'ın MENAS şirketinin hayali ihracaat yaptığına dairdi. Kılıçdaroğlu, 2000 yılında hazırlanan bir raporun bunu belgelediğini öne sürdü. İddiasına göre bu rapor sümen altı edildi. Bu raporda MENAS'ın hayali ihracaat yaptığını ispat ediyordu.

"Bu raporu getirin tartışalam" diyen Kılıçdaroğlu'na, Fırat, "Siz getirirsiniz, konuşuruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ortada 3 rapor olduğunu söyleyip şu tarihleri verdi.
MENAS'A DAİR ÜÇ İNCELEME
İlk rapor: 24 Ekim 2000
İkinci rapor: 2004
Üçüncü rapor: 2006

Fırat, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği dosya ile ortaya koyduğu belgenin birbirinden farklı olduğunu savundu. Bu üç raporun birbiri ile ilintisi olmadığını öne sürdü.

Ardından da şunları söyledi; "Danıştayla ilgili şu karar verilmiştir diyeceksiniz, başka bir rapor göstereceksiniz. Özür borcunuz varsa, özrünüzü diler gidersiniz. Lütfen sahte belge göstermeyin, yalan beyanda bulunmayın. Bana bir daha evrak sallamayın!"

Özetleyecek olursak; Bu konuyla ilgili zihinlerdeki sorular giderilemedi. Belgeler ortaya konuldukça kafalar daha çok karıştı. Dengir Fırat da açıklama yapmak ve konuyu aydınlatmak adına çok fazla şey söylemedi. Bu raundu berabere diye tanımlamak uygun olur sanırız.