BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Arasta en yüksek teklif

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde Aras Elektrik Dağıtım A.Ş'nin blok satış yönteminde ihale tamam.

Abone ol

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde Aras Elektrik Dağıtım A.Ş'nin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinin açık artırma turunda, en yüksek teklifi 128 milyon 500 bin dolar ile Kiler Alış Veriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Yardımcısı Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihalede, başlangıç tutarı 128 milyon dolar, artırım aralığı ise 500 bin dolar olarak belirlendi.

Açık artırmanın ilk turunda Aşkale Çimento Sanayi Ticaret A.Ş teklif vermezken, Kiler Alış Veriş Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. 128 milyon 500 bin dolar ile en yüksek teklifi verdi.

Böylece elektrik dağıtımında özelleştirme ihalesi teknik olarak tamamlanmış oldu. Aksu, ihale komisyonu kararının Rekabet Kurulu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun görüşleri alındıktan sonra, ihalenin Özelleştirme Yüksek Kurulunun onayına sunulacağını, onayın ardından sözleşme sağlamak üzere şirketin davet edileceğini, ödemeler tamamlandıktan sonra da hisselerin şirkete devredileceğini bildirdi.