BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ülke güllük gülistanlık değil

DP lideri Süleyman Soylu, hükümeti eleştirdi. Soylu, en sıkıntılı kesimin esnaf olduğunu iddia etti.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Türkiye, bu hükümetle hayalini, vizyonunu, gelecek arzusunu kaybetmiştir'' dedi.

Soylu, Bahçelievler'de çarşı esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Basın mensuplarına da açıklama yapan Soylu, aylardır Türkiye'yi dolaştığını, ülkenin en sıkıntılı kesiminin esnaf olduğunu söyledi.

Geçen yıl 117 bin esnafın kepenk kapattığını, bu yılın ilk 7 ayında bu sayının yüzde 83 arttığını öne süren Soylu, Bağ-Kur primini, elektrik faturasını, kira borcunu ödeyemeyen bir esnaf bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde ''güllük gülistanlık bir Türkiye ortaya koyduğunu'' dile getiren Soylu, oysa Türkiye'nin borcunun 495 milyar dolara ulaştığını ve dünyanın en yüksek faizini ödeyen ülkesi haline geldiğini savundu.

Soylu, ülkedeki ekonomik durumun insanların yarınla ilgili hayallerini ve vizyonlarını ortadan kaldırdığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın ekonomide koordinasyonu sağlayamadığını öne süren Soylu, şöyle konuştu:

''Türkiye'de ekonomiden sorumlu bakan başka türlü, Maliye Bakanı başka türlü, hazine ve dış ticaretten sorumlu bakan başka türlü konuşuyor. Türkiye, tam bir ekonomik denetim krizi içerisindedir. Ekonomide kırılganlık vardır. Piyasalarda daralma vardır. Ayrıca Başbakan'ın öngörüsüzlüğü ve kriz yönetme beceriksizliğiyle beraber ekonomik yönetim krizi ortadadır. Bu ekonomik daralma, kendisini her yerde hissettirmektedir. Bu daralmayı hissetmeyen bir kesim vardır, sayın Başbakan ve yakın çevresi. Millet burnundan solumaktadır. Milletin bu halini görmezlikten gelen, Türkiye'deki bu yalancı baharı devam ettirmek isteyen bir yönetim anlayışı söz konusudur. Biz buradan uyarıyoruz, Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadeli reel bir ekonomik programa ihtiyacı vardır ve bunu milletçe mutabakat içerisinde yapması gereken bir hükümet söz konusudur. Türkiye, bu hükümetle hayalini, vizyonunu, gelecek arzusunu kaybetmiştir.''

Soylu, iş adamlarının yatırım yapmakta tereddüt ettiğini savunarak, ''Düşük kur ve yüksek faiz Türkiye'nin geleceğini kilitlemiştir ve kelepçelemiştir'' dedi.