BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Emzirme ödenekleri belirlensin

KESK, emzirme ve cenaze ödeneklerinin sosyal tarafların mutabakatıyla belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), emzirme ve cenaze ödeneklerinin sosyal tarafların mutabakatıyla belirlenmesi gerektiğini bildirildi.

KESK Merkez Yönetim Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, emzirme ve cenaze ödeneği tutarının bugün Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu'nda belirlenmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun, Nisan 2008'de 5754 sayılı kanunla değişmeden önceki ilk halinde, emzirme ödeneğinin 6 ay süresince her ay doğum tarihinde geçerli olan asgari ücretin üçte biri, cenaze ödeneğinin de asgari ücretin 3 katı tutarında olduğu anımsatıldı.

5510 sayılı kanunun yeniden değiştirilerek yürürlüğe konulması sırasında hükümetin emzirme ve cenaze ödeneğinin düşürülmesini istediği savunulan açıklamada, ''KESK'in muhalefeti sonucu bu konudaki düzenleme yetkisinin SGK Yönetim Kuruluna bırakıldığı'' ifade edildi.

Açıklamada, ''Sayın Çalışma Bakanı'nı geçmiş süreçte yaşadığımız tartışmaları hatırlayarak emzirme ödeneğini 6 ay süresince her ay asgari ücretin üçte biri tutarında, cenaze ödeneğini de asgari ücretin 3 katı tutarında belirlemeye davet ediyoruz'' denildi.