BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  POLİTİKA

DTPye göre CHPye Kürt oyu yok

DTP'li Kaplan, Habertürk'te CHP'yi değerlendirdi. Kaplan'a göre Kürtler CHP'ye oy vermez!

Abone ol

Habertürk Tv’de Nihal Bengisu Karaca ve Ahmet Tezcan’ın hazırlayıp sunduğu ‘İki de bir’ programının bu haftaki konuğu BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’dı.

"Kılıçdaroğlu rüzgarı BDP oylarını etkiler mi?" sorusunun konuşulduğu programda Kaplan iddialı açıklamalarda bulundu. Kaplan, "CHP son zamanlarda statükocu bir parti olan MHP gibi olmuştu" dedi. Kaplan, "Polise taş atan çocuklar için yasa değişikliğine, terörle mücadele kanununa, evrensel insan haklarının genişletilmesine hayır diyen CHP Kürtlerde hiç bir heyecan yaratmaz" dedi.

Kürt halkının çok çabuk inandığını ama o kadar çabuk da güveninin sarsıldığını söyleyen Kaplan, buna örnek olarak da son yerel seçimlerde Ak Parti tarafından dağıtılan kömür ve odun yardımlarının seçimlerde oya dönüşmemesini gösterdi.

"AB'NİN YOLU DİYARBAKIR'DAN GEÇER"

Daha önce de bir çok siyasetçinin "Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır’dan geçer" dediğini hatırlatan Kaplan, verilen sözlerin tutulmadığını ima ederek "Demek ki Diyarbakır’dan geçmiyormuş" dedi.

Parti yönetimi değişen CHP’nin içinde arkadaşları olduğunu belirten Kaplan, bu isimlerin doğuda fırtına estiremeyeceğini iddia etti. CHP’nin Kürt raporuna da atıfta bulunan Kaplan, "Kendi raporuna sahip çıkmayanların Kürt sorunu konusunda yeni bir rapor hazırlamaları ancak hayal olur" şeklinde konuştu.

KAPLAN'DAN CHP'YE ELEŞTİRİ

"CHP kimlik siyaseti yapmayacağız diyor, halbuki yıllarca kimlik siyasetinin en alasını CHP yaptı" diyen Kaplan, program boyunca CHP’ye yüklendi. CHP'ye "Allah’ına kadar Türk ırkçılığı yapıyorsunuz, eşit yurttaş olduğumuzu kabul etmiyorsunuz" diye çıkışan Kaplan, "Operasyonlara imza at, tezkereye imza at sonra da demokratım de. Olmaz böyle bir şey" yorumunda bulundu.

Nihal Bengisu Karaca'nın "Alevi ve Kürt kimliğini barındıran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birisinin ana muhalefet lideri olması Türkiye’de ılımlı bir rüzgar estirmez mi?" sorusuna sinirlenen Kaplan, "Ben size CIA ve Mossad adına çalışan bir sürü Kürt sayabilirim" diyerek Kılıçdaroğlu’nun kimliğinin değil söylemlerinin önemli olduğunu, kurultay konuşmasında kimliğine dair bir söylem duymadıklarını belirtti.

"Kemalizmin demokratikleşmesi için önce Kemal’in (Kemal Kılıçdaroğlu) demokrat duruma gelmesi gerekir sonra projeleri gelir" diyen Kaplan, ilginç benzetmelerine program boyunca devam etti. Kendilerinin ne AKP ne de CHP’nin kuyrukçusu olmadığını belirten Kaplan, kendi siyasi çizgilerinin olduğunu ve halkı ne CHP’ye ne de AKP’ye mahkûm etmeyeceklerini belirtti.

"Çok açıkça ifade ediyorum ki 30 yıldır süren bu savaşı bitiren parti iktidar olur" diyen Kaplan, "CHP’de bu yürek varsa buyrun ortaya koysun" diye konuştu.

Ahmet Tezcan’ın "Anayasa değişikliği sırasında CHP ile aynı saflarda yer almadınız mı?" sorusu karşısında da sinirlenen Kaplan, "Biz uluslararası evrensel hukukun gereklerini yapalım dedik, ama kimse bizi dinlemedi" şeklinde cevap verdi.