BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vatandaş üst geçit eylemi yaptı

Bayraklı ilçesinde Aliağa-Menderes hızlı tren ray hattı nedeniyle, karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar, mahallelerine üst geçit yapılmasını istedi.

Abone ol

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Aliağa-Menderes hızlı tren ray hattı nedeniyle karşıya geçmekte zorlanan ve mahallelerine üst geçit yapılmasını isteyen vatandaşlar Anadolu Caddesi'ni trafiğe kapatarak tepkilerini gösterdi.

Bayraklı'da etrafı demir parmaklıklarla kapatılan Aliağa-Menderes hızlı tren hattı nedeniyle hemzemin geçitler iptal edilince vatandaşların karşıya geçişi zorlaştı. Tüm Bayraklı'da olduğu gibi Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde de yolun karşı tarafına geçmek isteyen vatandaşlar en yakındaki üst geçide kadar yürümek zorunda kalıyor. Mahallelerine üst geçit yapılmasını isteyen vatandaşlar, ellerindeki pankartla Anadolu Caddesi'ni trafiğe kapatarak eylem yaptı. Uzun süre trafiğin kilitlenmesine neden olan Fuat Edip Baksı Mahallesi sakinleri yaya ve araç üst geçidi istediklerini söyledi.

Üst geçit yapılması için imza kampanyası başlattıklarını söyleyen vatandaşlar, "Her gün evimize ya da işimize giderken 1.5 kilometre yol yürümek zorunda kalıyoruz. Sahille bağlantımız kalmadı. Eğer buraya bir üst geçit yapılırsa her gün bu işkenceyi yaşamayacağız" diye konuştu. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ikna edilen vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı.