BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Çocuk da yapabilmelisiniz, kariyer de!

Bakan Egemen Bağış 'Kadınlarımız artık çocukla kariyer arasında sıkışıp kalmamalı, ikisini de yapabilmeli' dedi

Abone ol

KAGİDER zirvesinde konuşan Bakan Egemen Bağış 'Kadınlarımız artık çocukla kariyer arasında sıkışıp kalmamalı, ikisini de yapabilmeli' dedi.

KAGİDER zirvesine katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülseren Onanç'ın ev sahipliğinde düzenlenen Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi'nde yaptığı  konuşmada, 'Atatürk'ün kurduğu ilk Meclis 1935'te kadın oranı açısından bugünkü Meclisimize kadarki en yüksek orandaki Meclis. 2007'de ilk defa 1935'teki oranın üzerine çıktık. Şu anda çıktığımız oran yaklaşık yüzde 9,5 ama toplumun en az yüzde 50'sini temsil eden kadınları temsil etmediği çok açık. Bu yüzden Türkiye'nin de  yapması gereken önemli çalışmalar var' dedi.

Artık sadece adı değil, kendisi de var

Egemen Bağış 'Türkiye'de zihniyet değişiyor. Bundan her kesim nasibini alıyor. Artık daha rahat diyalog kurabiliyoruz. Ben bu yüzden bu toplantının yapılmasını çok önemsiyorum. Kadınlarımız artık çocuk yapmakla kariyer yapmak arasında sıkışıp kalmamalı, ikisini de yapabilmeli. AB sürecinde her alanda olduğu gibi kadın girişimcilikle ilgili fırsatları daha iyi değerlendirebilmeliyiz. Artık bugün Türkiye'de eşiyle tartışan kadınların 'seni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürürüm' diyebilmesi bile çok önemli bir noktaya geldiğimizin göstergesidir' dedi.

Akşam