BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Şenes Erzik artık emekli olmalı

Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Tahir Kıran, tam anlamıyla Şenes Erzik'i topa tuttu.

Abone ol

EURO 2016'nın Fransa'ya kaptırılmasından sonra UEFA 2. Başkanı Şenes Erzik'e yapılan eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor.

Futbol federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Tahir Kıran, UEFA 2. Başkanı Şenes Erzik'i ağır şekilde eleştirdi. Kıran, "Kesinlikle Şenes Erzik suçludur. Elinden geleni yapması gerekirdi, bu işi bitirmesi gerekirdi. Bundan sonra bence Şenes Erzik emekli olmalı. Artık kenara çekilmeli. Ama bu tarz insanlar kendi yerlerine adam yetiştirmezler. Alternatif yaratamazlar" dedi.

"AHDE VEFA GÖSTERMEDİ"
"Kesinlikle Şenes Erzik suçludur. Elinden geleni yapması gerekirdi, bu işi bitirmesi gerekirdi. Eğer Haluk Ulusoy TFF Başkanı olsaydı 2016 kesinlikle bizim olurdu. Şenes Erzik çok şeyleri eksik yaptı. Aslında yapması gerekenleri zamanında yapmadı. En basitinden zamanında göstermesi gereken vefayı göstermedi. Zamanı geldiği zaman oda ceremesini çekecektir mutlaka. Çünkü onu oraya gönderenlere ahde vefa göstermedi. Haluk Ulusoy memleket memleket Şenes Erzik oraya seçilsin diye gezdi. Platini’den fazla oy aldı Şenes Erzik. Şenes Erzik’in orada bütün ağırlığını koyup, 2016’yı Türkiye’ye getirmesi lazımdı.

"EMEKLİ OLMALI AMA.."
Bundan sonra bence Şenes Erzik emekli olmalı. Artık kenara çekilmeli. Onun gibi birkaç kişi daha kenara çekilmeli. Türk futbolunun önü açılmalı. TFF başkanı kesinlikle seçimle gelmemeli. Kesinlikle Başbakan, Cumhurbaşkanı veya Baklanlar Kurulu atamalı. Çünkü bu seçim süreci devam etiği sürece kulüplerin TFF üzerindeki hegemonyası bitmeyecek.

“Bak şu cezayı verirseniz seçime gideriz, imza toplarız, şunu yaparız, bunu yaparız. Bizim maçımıza şu hakemi vermezsen…” falan gibi işleri bitirecekler. Bu işler nasıl biter, ya Başbakan ya Cumhurbaşkanı ya Bakanlar Kurulu oraya birini atar. Ondan sonrada tartışma kalmaz.  

"TÜRK FUTBOLUNU GEREKTİĞİ GİBİ TEMSİL ETMİYOR"
Bunun içinde Şenes Erzik’ten başlayıp yukarıdan aşağıya kadar organize edilmesi lazım. Başta Şenes Erzik. Bizim Türk toplumunda en önemli değerlerden bir tanesi ahde vefadır. ‘Ben koltuğuma oturayım da kime ne olursa olsun’ tavrını bırakacaksın. Öyle bir şey yok. Şenes Erzik orada Türk futboluna yapması gereken şeyleri yapmıyor. Türk futbolunu gerektiği gibi temsil edemiyor. Şimdi diyeceksin ki ‘Şenes Erzik orayı bırakırsa, kim olacak?’ Buradan bakarsan da kötü.

"KENDİ YERLERİNE ADAM YETİŞTİRMEZLER"

Kendi yerine adam yetiştirmedi zaten. Bu tarz insanlar kendi yerlerine adam yetiştirmezler. Alternatif yaratamazlar. Bu böyle geldi böyle gider Şenes Erzik’i daha organize etmek lazım. Daha ön plana çıkması için kendisini teşvik etmek lazım. Şenes Erzik’i oradan istifa ettirirsen, yerine adam koymanda çok zor. Önemli olan Şenes Erzik’i topa sokmak, topa sokturabilmek. Tabiri caizse kafasını tekmeye sokacak.

2016’yı kurtaracak, bu Türkiye’de olacak diyecek. Ağırlığını koyacak. Platiniye, “Sen başkansın. 2016 Türkiye’de olsun, 2020 Fransa’da osun. Yapma gözünü seveyim biz bir daha bunu göremeyiz. Bak yaşımız 60 oldu 70 oldu. Biz bir daha göreremeyiz. Şunu bir görelim” diyecek. Yani ağırlığını koymasını lazım.