BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Annesiyle konuştu ve şehit düştü

Önceki gün Siirt'ten gelen şehit haberi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Köseler Köyü'nü yasa boğdu!..

Abone ol

Öncekİ gece Siirt'ten gelen şehit haberi Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Köseler Köyü'nü yasa boğdu. Siirt Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce yapılan saldırı sonucu, Jandarma Er Bahtiyar Yalınca şehit düşerken, bir er yaralandı. Şehit erin 45 dakika önce annesiyle konuşup, iyi olduğunu söylediği öğrenildi.

Önceki akşam 21:30 sıralarında Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen saldırıda, 1 jandarma er şehit düşerken, bir er de ağır yaralandı.

Şehit Jandarma Er Bahtiyar Yalınca'nın Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Köseler Köyü'ndeki ailesi acı haberi alınca derin yasa boğuldu. Haberi alan köylüler, Köseler Köyü'ndeki baba ocağına koştu. Baba Ahmet Yalınca ve Anne Havva Yalınca teselli edilirken, şehit evinin önünde ambulans hazır bekletildi.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in Pervari İlçesi'nde askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda bir askerin şehit olması, bir askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi. Başbakan Erdoğan, Orgeneral Başbuğ'a gönderdiği telgrafta, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yaralı asker için acil şifa dileğinde bulundu. Şehit jandarma er Bahtiyar Yalınca'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kütahya'ya gönderildi.

'BENİ MERAK ETMEYİN'

Siirt'in Pervari İlçesi'nde terhisine 70 gün kala şehit olan jandarma er Bahtiyar Yalınca'nın saldırıdan 45 dakika önce Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde yaşayan annesiyle telefonda görüşüp iyi olduğunu ve kendisini merak etmemelerini istediğini söylediği öğrenildi. Sitede komando yemini yayınlayan şehit er, oluşturduğu sayfasında arkadaşlarından kendisi ve tüm askerler için de dua istemiş.