BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beykoz Kent Konseyi toplandı

Beykoz Kent Konseyi, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in başkanlığında, belediye meclis salonunda toplandı.

Abone ol

Beykoz’da kentlik ve hemşehrilik bilincini geliştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak, sürdürülebilir kalkınma, katılım, yönetim ve yönetişim ilkelerini hayata geçirmek üzere faaliyet gösterecek olan Kent Konseyi, 2010 yılının ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında 26 Mayıs Çarşamba günü, belediye meclis salonunda yapılan toplantıda Kent Konseyi başkanı seçildi, başkanlık divanı, yönetim kurulu ve çalışma komisyonları üyeleri belirlendi.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan genel kurulun oylamasıyla Kent Konseyi Başkanlığına seçilirken, Divan Asil Üyeliği’ne Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Emine Koban ve Gümüşsuyu Mahalle Muhtarı Ahmet Soylu seçildi. Yedek üyeliklere ise Beykoz Müftülüğü’nden Hayrullah Sağır ve Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı’ndan Mehmet Öztürk getirildi.

Çelikbilek:“Kent Konseyi ilçemiz için fırsattır.”

Toplantının açılış konuşmasında Kent Konseyi’nin yerel yönetimler için büyük bir fırsat olduğunu ve bu platformda ilçenin ortak akıl ve menfaatlerinin dile getirileceğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek konseyden çıkacak fikir ve kararların ilçenin gelişmesine ve belediye çalışmalarına katkı sağlayacağını söyledi.

İlçedeki kamu kurum ve kuruluşları, mahalle ve köy muhtarları, üniversiteler, dernekler, STK’lar ve siyasi partilerden temsilcilerin yer aldığı Kent Konseyi 2 yıl süreyle konsey bünyesinde kurulan çalışma gruplarında fikir ve projeler üretecek.

Konsey, çalışma grupları ve yönetim kurulunda alınan kararları tavsiye niteliğinde öneri karar olarak belediye meclisine sunarak ilçedeki gençleri, sosyal yaşamı, tarihi kültürel mirası engellileri ilgilendiren konularda belediye çalışmalarına destek olacak.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Şöyle:

ASİL ÜYELER:

1-NECMETTİN KAHVECİ 2-SACİT KAYA 3-YUSUF KESİCİ 4-BETÜL ŞEKEROĞLU 5-NURHAYAT AVŞAR 6-MEHMET ÖZTÜRK 7-M.BURCU KARAOSMANOĞLU

YEDEK ÜYELER:

1-GÜL BAĞDATLI 2-SEMA TURGUT 3-HAYRULLAH SAĞIR 4-YUSUF SARIKAYA 5-MUSTAFA ÖZTÜRK 6-A. KEMAL KILIÇ 7-HAKKI MELİKOĞLU.