BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  POLİTİKA

DTPnin kulağına küpe olsun

CHP lideri Bulgaristan tartışmalarına katıldı. Hedefinde Erdoğan ve DTP vardı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son dönemde Bulgaristan örnek gösterilerek, oradaki Hak ve Özgürlükler Hareketi ile Türkiye'deki PKK arasında bir paralellik kurulmaya çalışıldığını belirterek, ''Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bizzat Başbakan, maalesef bu paralelliği kurmuştur. Başbakan, Hak ve Özgürlükler Hareketi-PKK, Türkiye-Bulgaristan benzetmelerini yapan ilk siyasetçidir'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, giderek tırmanan terörün Irak'ın kuzeyinden desteklendiğinin, kaçınılmaz bir gerçek olarak ortaya çıktığını söyledi.

TEZKERENİN VEBALI HÜKÜMETİN SIRTINDA

Orgeneral Büyükanıt'ın açıklamalarından, 1 Kasımdan itibaren ''hazır'' noktaya gelindiğinin ve emir beklendiğinin anlaşıldığını kaydeden Baykal, şöyle devam etti: ''Bugün 14 Kasım. 2 haftadır Hükümet bu konuda gerekli kararı almamıştır ve çatışma devam etmektedir. Bu sürecin artık taşınabilir olmaktan çıktığını herkesin görmesi lazım. Geldiğimiz noktada Türkiye'nin haklı olduğu, TSK'nın başarılı bir operasyon yapmaya hazır bulunduğu, bunun için talimat beklediği ilan edildikten sonra bu duruma seyirci kalmaya devam etmenin bütün vebali, tartışma götürmez biçimde Hükümetin sırtındadır.''

BULGARİSTAN TARTIŞMALARI

Hak ve Özgürlükler Hareketi tüzüğü ve Bulgaristan Anayasasından bazı örnekler de veren Baykal, anayasada ''Özerk bölgeler oluşturulmasına izin verilemez, Bulgaristan Cumhuriyeti'nin ulusal bütünlüğü dokunulmazdır'' hükümlerinin yer aldığına dikkati çekti.

DTP'LİLERİN KULAĞINA KÜPE OLSUN

Baykal, ''Bulgar vatandaşları arasında ırk, din, etnik köken bakımından hiçbir özel ayrışma yapılamayacağına, ırk, etnik, dini temelde siyasi partiler kurulamayacağına ilişkin anayasa maddeleri, Bulgaristan'daki hakları talep eden Türkiye'deki PKK uzantısı siyasilerin kulağına küpe olsun'' dedi.