BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Erkek yurdunda 12 tecavüzcü

Skandal yine Manisa'da patlak verdi. Manisa Erkek Yetiştirme Yurdu'nda çocuklar birbirine tecavüz etmiş.

Abone ol Manisa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Manisa Erkek Yetiştirme Yurdu'nda son 6 ayda, yaşları 14-16 arasında değişen 12 çocuk hakkında fiili livata iddiasıyla adli soruşturma yapıldığı belirtildi.

Yaklaşık 50 çocuğun barındığı Manisa Erkek Yetiştirme Yurdu'nda ilk olay, 6 ay önce ortaya çıktı. Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen çocuklardan dördünün yargılamasının sürdürüldüğü öğrenildi.

Bu olayın ardından 2 çocuk hakkında daha aynı sebeple işlem başlatıldığı ve bugün İstanbul Adli Tabipliği'ne sevk edilecekleri bildirildi.

Yurtta geçen hafta 6 çocuğun daha Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla adli tabipliğe gönderildiği ve Manisa Aile Mahkemesi'nde yargılanmak üzere haklarında dava açıldığı öğrenildi.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, “Hiç yaşanmamış olmasını dilerdim. Çok üzücü. Konuyla ilgili gerekli tahkikat ve soruşturmaya başlandı” dedi.

Bu arada, haklarında adli işlem yapılan çocukların Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördükleri bildirildi.