BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bunlar şeytanı bile soyarlar

Çetenin üç kadın üyesi var. Banka hesaplarını öyle bir yöntemle boşalttılar ki polis bile şaşırdı.

Abone ol İstanbul'da interaktif banka dolandırıcılığı yapan bir şebeke, "Fırtına Operasyonu"yla kıskıvrak yakalandı.

Yaklaşık 8 aydır Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takip edilen 3'ü kadın 12 kişilik çetenin, toplam 1 milyon YTL'lik vurgun yaptığı ortaya çıktı.

SAHTE KİMLİKLE BLOKE
Çete, ele geçirdiği vadeli hesaplardaki parayı kendilerine transfer etmeden önce mevduat sahiplerinin cep telefonlarını sahte kimliklerle bloke ettiriyordu. Böylece mevduat sahiplerine bankadan gönderilen hesap hareketleri mesajını engelliyordu. Bu ilginç plan, Türkiye'de ilk kez kullanıldı.

Çete lideri iki kardeş
Sahte plakalı Mercedes, BMW X5 gibi lüks çalıntı araçlarla yakalanan çete lideri Ali K. ve Süleyman K., sevgilileriyle birlikte gözaltına alındı.

Çetenin çalışma şekli

Çete üyeleri, 'uyuyan hesap' olarak adlandırılan 'vadeli hesap'ları, bilgisayardan virüs gönderip ele geçiriyordu. Ardından hesap sahibinin telefon ve kimlik bilgilerine ulaşılıyor; hazırlanan sahte kimlikle hesap sahibinin cep telefonu bloke ettiriliyor; bu sayede para çetenin hesabına havale ettirildikten sonra, bankanın gönderdiği uyarıcı SMS mesajı hesap sahibine ulaşmıyordu.

Banka hesabı, bir bayana ait olursa, kurban adına çıkartılan yeni hat kadın çete üyesine veriliyor; bankadan gelen telefona da kadın sesi cevap veriyordu.