BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Maymunlar Delhiyi istila etti

Parklar, sokaklar her yer maymunlarla dolu.. Maymunlarla savaş var.

Abone ol

14 milyonluk sürekli büyüyen bir kent olan Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi, büyüdükçe istila ettiği doğal çevrenin asıl sakinleriyle başı derde giriyor.

Son zamanlarda meydana gelen olaylar dizisi, belediye başkan yardımcısının maymunlarla balkonunda kavga ettikten sonra düşüp ölmesiyle başladı. Ardından geçen hafta başkenti birbirine katan tek bir maymunun 25 kişiyi ısırması ve sakatlaması ile devam etti.



Bunu bazı çocukları kaçırmaya çalışan maymunlar ile mahalle sakinleri arasındaki taşlı sopalı kavgalar izledi. Bunun üzerine ülkenin önde gelen gazetelerinden Hindistan Times, artık “Maymun İstilası” manşetini atmak zorunda kaldı.

Uzmanlar, kentin hızla büyümesi nedeniyle maymunların, kentin yuttuğu ormanlardan yerleşim alanlarına sürüldüğünü ve buralarda zorunlu olarak insanlarla karşılaşmak durumunda kaldıklarını belirtiyor.



Bu aslında bütün Hindistan boyunca, ekonomik büyüme ile birlikte görülen bir gelişme. Kentler doğal yaşam alanlarını işgal ettikçe, filler, leoparlar ve kaplanlar da insanlarla yüz yüze gelmek zorunda kalıyor.