BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Albaraka Mersinde şube açtı

Albaraka Türk şubeleşme atağına kalktı. Mersin Şubesi açıldı.

Abone ol

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Dr. Adnan Büyükdeniz, son bir kaç yılda şube ağını genişletme yolunda yoğun çaba içine girdiklerini belirterek, ''Önümüzdeki yıllarda orta ölçekli bir bankanın gerektirdiği şubeleşme ağına ulaşacağız'' dedi.

Albaraka Türk Katılım Bankası'nın İstiklal Caddesi'ndeki Mersin Şubesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Genel Müdür Büyükdeniz, törende yaptığı konuşmada, Mersin'in Türkiye'nin önemli ve ticari aktivitenin en yüksek olduğu şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Mersin'in geçmişte de ticari aktivitelerin yoğun yaşandığı kent olduğunu ifade eden Büyükdeniz, şöyle devam etti: ''Buraya gecikmeli geldik. Bu nedenle öncelikle Mersinli hemşehrilerimize bir özür borcumuzun olduğunu ifade ediyorum. Mersin'de daha iyi ve kaliteli hizmet vererek yaşanan bu gecikmeyi telafi edeceğimize inanıyorum. Albaraka Türk gibi Türkiye çapında teşkilatlanan bir kurumun Mersin'de olmaması beklenemezdi.''

SON 2 YILDA 40 ŞUBE

Büyükdeniz, şube ağını genişletmek amacıyla yoğun çaba içine girdiklerini, son 2 yılda 40 şube açtıklarını belirten Büyükdeniz, ''Şu anda Türkiye genelinde şube sayımız Mersin ile 79'a ulaştı. Önümüzdeki yıllarda orta ölçekli bir bankanın gerektirdiği şubeleşme ağına ulaşacağız'' dedi. Kredi portföylerinin önemli bölümünü küçük ve orta ölçekli firmaların oluşturduğunu belirten Büyükdeniz, şöyle konuştu:

''Bu çalışmalarımızı Mersin'de de sürdüreceğiz. İthalat ve ihracata önem vermek istiyoruz. Çünkü bu Albaraka Türk'ün mukayeseli olarak avantajlı olabileceği noktalardan biri durumunda. Albaraka Türk olarak Kuzey Afrika, Körfez, Ortadoğu ülkelerinde bankaları olan Albaraka Bankacılık Grubu'nun bir parçasıyız. Dolayısıyla biz de burada bunlara ilave bir sinerji yaratacağımıza inanıyoruz.'' Konuşmanın ardından, Büyükdeniz, Genel Müdür Yardımcıları Temel Hazıroğlu ve Mehmet Ali Verçin, yönetim kurulu üyesi Osman Akyüz ve şube müdürü Metin Atlam ile birlikte şubeyi hizmete açtı.