BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  GÜNCEL

DTPlilerin Öcalan yalanı

Terör örgütünün hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği yolundaki iddialarına önemli bir yalanlama geldi.

Abone ol

Konuyu bir kampanyaya dönüştüren Öcalan'ın avukatlarının, iddialarına delil olarak gösterdikleri Fransız Dr. Pascal Kintz, tetkikler için zehirlenmeden bahsetmediğini açıkladı.

Zaman'a konuşan zehirlenme uzmanı Dr. Kintz, "Hiçbir zaman Öcalan'ın zehirlendiğini söylemedim.'' dedi. 1 Mart'ta Roma'da basın toplantısı düzenleyen terör örgütü liderinin avukatları ise, "müvekkillerinden aldıkları 6 saç teline Avrupa'da yapılan metal testinde kronik zehirlenme bulgularına rastlandığını'' öne sürerek, Öcalan'ın zehirlenmekte olduğunu iddia etmişti.

Fransız uzman Kintz, laboratuvara gelen kişilerin, saçların Öcalan'a ait olduğunu başta belirtmediklerini, bunu araştırma neticelendikten sonra öğrendiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde daha geniş değerlendirmelerde bulunabileceğini vurgulayan Doktor, "Ben hiçbir zaman Öcalan'ın zehirlendiğini söylemedim. Toksiklenmeden bahsettim. Ve saçların sahibinin doktor tarafından izlenmesi gerektiğini dile getirdim." şeklinde konuştu.

Her insanda toksik var
Kintz'in açıklamalarını değerlendiren Türk Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Sema Burgaz da, temel olarak, her şeyin içinde zehir bulunduğunu, insanların her gün toksik maddelere maruz kaldığını söyledi. Toksikoloji uzmanı Prof. Gülber Uçar da, "Bir insan zehirlenmiş ise tahlil sonuçlarında bu görülür. Pozitif bilimlerde spekülasyona yer yoktur.'' dedi.

(Ali İhsan Aydın - Necip Çakır-Zaman)