BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

Busha siyasi kadavra dedi

Bush ile aynı anda Güney Amerika ülkelerini ziyarete çıkan Chavez, Bush'a "siyasi kadavra" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı George Bush ile aynı anda Güney Amerika ülkelerini ziyarete çıkan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bush'a bu sefer de "siyasi kadavra" diye yüklendi. Arjantin'i ziyaret eden Chavez, Bush'un makamında geçen yılları ele alarak, "ABD Başkanı, bugün gerçek bir siyasi kadavra. Artık sülfür bile kokmuyor... Kuzeyli küçük bey, siyasi ölümün kokusunu sızdırıyor, kısa bir zaman sonra kozmik bir toza dönüşecek ve sahneden yok olacak" dedi.

Bush'un uçağı Uruguay'a inerken, Buenos Aires'te bir stadyumda yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı protestoya öncülük eden Chavez, "Bush'un ziyaretini sabote etmeye gelmediğini, zamanlamasının yalnızca tesadüf olduğunu" söyledi. Chavez, "Bu eylem, Güney Amerika'nın kahraman topraklarında, Amerikamızın kahraman topraklarında, emperyalist patronun varlığına 'hayır' demek için düzenlendi" diye konuştu. ABD Başkanı Bush ise, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile ortak basın toplantısında, Chavez'in bu sözlerine cevap vermedi.

Güney Amerika gezisinin, aradaki bağı ve ABD'nin geleceği açısından bu bölgenin önemini hatırlatacağını söyleyen Bush, ayrıca "ABD'nin, Güney ve Orta Amerika'ya iyi niyetini getiriyorum. Bu nedenle buradayım" dedi.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow ise gazetecileri, Bush'un kıtaya yaptığı ziyareti, Chavez haberlerine dönüştürmeye çalışmakla suçladı. Bu arada ABD Başkanı Bush, Brezilya'dan geçtiği Uruguay'da da protesto gösterileriyle karşılandı. Bush, Uruguay'daki temaslarının ardından Guatemala'ya, Venezuela Devlet Başkanı Chavez de Haiti'ye geçecek.