BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  POLİTİKA

Öcalan Eko anarşist oldu

Öcalan yeni siyasi açılımlara gidiyor. Ekolojik toplumdan bahsediyor. Peki ne anlama geliyor bu kavramlar?

Abone ol

Sümerolog Öcalan, Ekolojist Öcalan oldu? Bu soruyu Fatih Altaylı Teke Tek'te eski DEP'li Orhan Doğan'a sordu. Orhan Doğan, Öcalan'ın sözlerine sahip çıktı ve "Ekolojist olmanın" öneminden bahsetti.

Peki nereden çıktı bu ekolojist kavramı? Altaylı, yazısı ile Öcalan'ın aslında çaresiz ve her okuduğu kitaba inanan birisi olarak tarif ediyor.

Avukatların kendisine getirdiği kitaplar arasında yer alan Murray Bookchin'in Ekolojik Toplum Felsefesi'ne dair bir kitabı okuduktan sonra terörist Sümerolog Öcalan'ın birden Ekolojist Öcalan olduğuna dikkat çekti.

Öcalan'ın geliştirdiği siyasi formüllerin adına da şu ismi yakıştırdı: 

"Uygarlıksal gelişme temelinde cinsiyet eşitlikçi ekolojik demokratik toplum paradigmasına dayalı demokratik konfederalizm"

Altaylı'nın tuhaf bulduğu ise kimsenin ne anlama geldiğini bilmediği bu terimlere sahip çıkan Öcalan yandaşları oldu. Öcalan'ın hikmetinden sual olunmaz felsefesi güdenlerin fena halde yanılgı içinde olduklarını Öcalan'ın savunduğu görüşlerle dile getirdi:

"Bunu kimi devlet, kimi birlik sandı. Oysa Bookchin'e göre bu devletsiz, hükümetsiz, iktidar dışı "Anarşist" bir yapıydı.Yani terörist Öcalan, "Eko anarşist" olmuştu ama farkında değildi. Ama ekolojik toplum için silahlı teröristlere, devletin ordusuna saldırmaya, kan dökmeye gerek yoktu.

Öcalan
galiba hâlâ Bookchin okumaya devam ediyor. Çünkü şimdi de "Komünal model" öneriyor.Anlamını pek bilmese gerek. Çünkü bunun Güneydoğu'da ne sonuçlar doğuracağını tahmin edemiyor. Avukatları yakında Öcalan'a Kaymak Tabağı ve Fırıncının Kızı'nı götürürse, siz o zaman görün yeni "siyasal felsefeyi."