BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,31
HABER /  POLİTİKA

DTPden Kürt sorunu açılımı

DTP'den açılım gibi davet. DTP kendilerinden olmayan diğer Kürtçü aydınları kongreye davet etti.

Abone ol

Diyarbakır'da 13 Haziran'da Demokratik Toplum Kongresi adıyla yapılacak toplantıya terör örgütü PKK'nın yıllardır hedef gösterdiği isimler davet edildi.

DTP'nin davetiye gönderdiği kişiler arasında KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, eski ANAP milletvekilleri Haşim Haşimi, Abdülbaki Erdoğmuş, yazar Altan Tan, Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu'nun eski Başkanı Abdulhakim Daş, eski HEP Genel Başkanı Feridun Yazar ve bölgedeki din adamları ve kanaat önderleri bulunuyor.

Alınan bilgiye göre kongrede, öncelikli olarak Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünde Kürtlerin nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği tartışılacak. Toplantının ardından Kürtlerin istek ve talepleri bir kez daha kamuoyuna açıklanacak. Biri olağanüstü olmak üzere dördüncü kez toplanacak olan Demokratik Toplum Kongresi'nin sözcülüğünü DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata yapıyor.

Ata, kongreyle ilgili açıklamasında, DTP dışındaki diğer Kürt parti temsilci ve yazarlarının davet edilmesini şöyle yorumladı: "Kürt halkının tüm kesimlerine ve bu konuda söz söylemek isteyen herkese bu kongrenin kapısı açıktır. Yeter ki bu topraklarda verilen barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine saygılı olunsun. Bu kongre, sadece Kürt toplumunun değil, bu coğrafyanın bir bileşenidir."