BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DTP tutuklamalara tepkili

Cizre Belediyesi önünde DTP gösterisi yapıldı. Partililer Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Abone ol

DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanması ile ilgili olarak ''İsnat edilen suç itibariyle tutuklanma koşulları bulunmamaktadır'' dedi.

Cizre Belediyesi önünde toplanan ve aralarında 10 belediye başkanının da bulunduğu bir grup DTP'li, Cizre Belediye Başkanı Budak'ın tutuklanması nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, belediye başkanının polis zoruyla mahkemeye götürülmesi ve tutuklanmasını eleştirdi.

DTP üzerinde son dönemlerde sistemli bir baskının geliştirildiğini ve çok sayıda parti yöneticisi ile üyesinin gözaltına alındığını savunan Budak, şöyle konuştu:

''Dün akşam Ankara'da yapılan bir operasyonla DTP il başkanı ve 26 üyemiz gözaltına alınmıştır. Dün Belediye Başkanı Budak tutuklanmıştır. Bu tutuklanma demokratik kamu düzeninin temeli olan ifade hürriyetinin ihlali olduğu gibi isnat edilen suç itibariyle tutuklanma koşulları bulunmamaktadır. Kaldı ki belediye başkanımızın ikameti belli olan ve kaçma şüphesi olmadığı gibi yaptığı konuşma dışında delil bulunmayan soruşturmada, delilleri karartması da mümkün değilken tutuklanması hukukun açıkça çiğnenmesidir. Başkan Budak'ın tutuklanmasını şiddetle kınıyor ve üzerindeki tutuklanma kararının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.''

DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge ise Belediye Başkanı Budak serbest bırakılıncaya kadar Dörtyol mevkisinde her gün toplanarak, belediyeye kadar yürüyüş yapacaklarını söyledi. 2 dakikalık oturma eylemi yapıp slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.