BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın Kuran Kursu yıkılıyor

Kasımpaşa'daki Kuran kursu için yıkım kararı çıktı İlk kepçe tam vurulacakken bir sürpriz bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Büyükpiyale Kuran Kursu'na ilk kepçe vurulacaktı ki dernek avukatı Suat Kaya, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nden aldıkları yürütmeyi durdurma kararını yıkım ekiplerine ulaştırdı.Yıkım çalışmaları, bu karar üzerine durduruldu.

İstanbul 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Kasımpaşa’da bulunan Büyükpiyale Kuran kursunun kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verdi.

1959 yılından beri faaliyet gösteren kursun yıkılacağını haber alan bazı vatandaşlar, yıkımı engellemek için kurs binasında sabahladı.

Kuran kursunda Başbakan Erdoğan’ın da okuduğunu söyleyen vatandaşlar, yıkım kararını protesto etti. Kuran kursunun duvarına “Tayyip Bey’in emriyle yıkılacak Kuran kursuna hoşgeldiniz” yazılı pankart asıldı.




Ekiplerin ikna çabaların rağmen binadan ayrılmak istemeyen bu görevliler, daha sonra polis ekipleri tarafından tahliye edildi. Ayrıca binadaki bazı eşya da dışarı çıkartıldı.

Ancak iş makinesinin yıkıma başlayıp ilk kepçeyi vurduğu sırada dernek avukatı Suat Kaya, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nden aldıkları yürütmeyi durdurma kararını yıkım ekiplerine ulaştırdı. Yıkım çalışmaları, bu karar üzerine durduruldu.