BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hedef Sabah ve atv mi?

Avrupa’nın en büyük gazete ve dergi yayıncısı Axel Springer'in son açıklamaları zamanlama açısından ilginç.

Abone ol

Avrupa’nın en büyük gazete ve dergi yayıncısı Axel Springer uluslararası arenada genişlemek ve işletme sayısını artırmak için 2,67 milyar dolar yatırım yapabileceğini açıkladı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu pazar günü el koyduğu Sabah ve Atv'yi ihaleyle satışa çıkartacağını açıkladıktan sonra Axel Springer'den gelen bu açıklama 'bir tesadüf mü?' sorusunu akıllara getirdi.

Yaklaşık 1 milyar dolar değer biçilen Sabah ve ATV’nin satışıyla büyük yabancı medya şirketlerinin yakından ilgilendiği kaydedilirken TMSF’nin satışı ‘iktisadi bütünlük’ olarak yapılabileceği ve bu sürecin 6 ayı bulabileceği kaydedildi ve ihale hazırlıklarının kısa sürede yapılacağı bildirildi.

Axel Springer uluslararası gelişme için hazırlık yapıyor

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner Financial Times gazetesine konuşarak grubun, ‘eşsiz bir olanak’ imkanı olduğu takdirde 2005 yılında Almanya’nın en büyük yayıncısı ProSiebenSat.1 için yaptığı fiyat teklifine yakın miktarda harcama yapabileceğini belirtti.
Aynı zamanda şirketin icra başkanlığını yapan Döpfner ‘Bild’ ile ‘Die Welt’in yayıncısı olan şirketin üç genişleme opsiyonu olduğunu söyledi. Bunların: canlı lansmanlar, bunlardan daha küçük kapsamlı devralımlar ya da ‘büyük bir dönüşüm işlemi’ olduğunu belirten Döpfner sözlerine şöyle devam etti: ‘Yazılı, görsel ya da internet basını olsun, büyük bir uluslararası medya şirketi pazara geldiği zaman onu yakından inceleyeceğiz. Yeniden yapılanma ihtiyacı çerçevesinde yeni işler satın almak isterim’.