BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gülün AB beklentisi

Dıişleri Bakanı Gül Almanya'nın dönem başkanlığı içerisinde 3 fasın daha açılmasını beklediklerini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB dönem başkanı Almanya'da geçen ay sonunda düzenlenen Gymnich toplantılarına programı elvermediği için katılmadığını söyledi.

Gül, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmede bulunmak ve e-konsolosluk projesini faaliyete geçirmek üzere Almanya'ya gitti.

Hareketinden önce Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül'e, AB dönem başkanı Almanya'nın Mart sonunda Bremen'de düzenlediği "Gymnich" tipi AB Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantılarına katılmadığı hatırlatılarak, AB'nin 50. kuruluş yıl dönümü törenlerine Türkiye'nin davet edilmemesi nedeniyle "Almanya'ya tepki duyup duymadıkları" soruldu. 

Alman dönem başkanlığının gayet aktif biçimde çalıştığını belirten Gül, AB süreci içinde ikinci faslın açılışının yapıldığını hatırlatarak, "bunların çok önemli gelişmeler olduğunu" kaydetti. "Almanya'nın dönem başkanlığı süreci içerisinde diğer üç faslın da açılışının yapılmasını beklediklerini" ifade eden Gül, Almanların bu yöndeki çalışmalarını da takdirle karşıladıklarını belirtti.