BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dondurma yerken aman dikkat!

Sağlık Bakanlığı yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma için tüketicileri uyardı. Siz siz olun güvenmediğiniz yerden dondurma almayın.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, açıkta satılan dondurmalar ve soğuk içecekler konusunda vatandaşları uyararak, sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerektiği şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmaların ve buzlu içeceklerın tüketilmesi istendi.

Sağlık Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, sıcak yaz günlerinin gelişiyle birlikte başta dondurma olmak üzere buzlu gıdaların tüketiminin de arttığı ifade edildi.

SAĞLIKLI BİR DONDURMA

Yeterli ve dengeli beslenme için her gün tüketilmesi gereken süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurmanın, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiği belirtilen açıklamada, sağlıklı bir dondurma ve buzlu gıda üretiminde kullanılan bu tür katkı maddelerinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından izin verilen Türk Gıda Kodeksine uygun katkı maddelerinden olmaları gerektiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dondurma her ne kadar besleyici değeri yüksek bir gıda olsa da sağlıklı koşullarda üretilmemiş veya saklanmamış dondurmalar sağlığı tehdit eder hale gelebilir. Bu nedenle sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerektiği şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmalar ve buzlu içecekler tüketilmeli; bu tür besinler güvenilir olmayan yerlerden satın alınmamalıdır"