BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Antalya AIDSli 100 erkeği arıyor!

Yakanan Ukrayna uyruklu bir kadının sözleri Antalya'yı karıştırdı. Kadın hasta hasta 100 erkekle birlikte olmuş!

Abone ol

Antalya'da polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 18 kişilik fuhuş çetesi, adliyeye sevk edildi. Fuhuştan yakalanan ve AIDS'li olduğu ortaya çıkan Ukraynalı 27 yaşındaki Swetlena Matinkov, “Son 3 ay içerisinde en az 100 erkekle yattım. Hasta olduğumu bilmiyordum” dedi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin önceki gün yaptığı operasyonla gözaltına alınan fuhuş çetesinin üyesi 3'ü yabancı uyruklu kadın 18 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Ali C. (24), Mehmet C. (27), İbrahim U. (30), Arafat B. (34), Ferhat U. (36), Cemal T. (22), Hakan T. (34), Taner S. (38), Kemal T. (40), Arif T. (36), Taner Y. (32), Hakan K. (29), Kenan K. (38), Murat Y. (30), Kahraman T. (38) ile Ukrayna uyruklu kadınlar Valeria T. (27), Bella R. (54) ve Manana T. (42) haklarında hazırlanan 4 bin 600 sayfalık dosyalarla birlikte adliyeye getirildi.

Zanlılar arasındaki Bella R.'nin, ülkesinde kadın doğum uzmanı olduğu ve Manana T.nin de öğretmen olduğu, daha fazla para kazanmak amacıyla Türkiye'ye gelerek fuhuş çetesiyle birlikte çalışmaya başladıkları kaydedildi.

Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, uluslararası insan ticareti yapmak, fuhuş yaptırmak, fuhuşa aracılık ve yer temin etmekle suçlanan 18 kişinin savcılıktaki sorguları sürüyor.

Operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 Ukrayna, 5 Moldova, 5 Gürcistan, 2 Rusya ve 1 Kırgızistan uyruklu 23 kadının ise ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şubesi polisine teslim edildiği bildirildi.

Kadınlar arasındaki Ukraynalılardan Sweta D.'nin avukat, Maria K.'nın tıp öğrencisi, Vera T.'nin dans öğretmeni ve Rus Olga T.'nin de öğretmen olduğu belirlendi.

AIDS'Lİ KADIN 100 ERKEKLE YATMIŞ

Polis tarafından gözaltına alınan ve doktor kontrolünden geçirilen kadınlardan Ukraynalı Swetlena Matinkov'un AIDS'li olduğu ortaya çıktı. “3 ayda en az 100 erkekle yattım. Hasta olduğumu bilmiyordum” diyen kadına, hastalığını tebliğ eden bir belge verilerek ülkesinde tedavi olması gerektiği anlatıldı. Ahlak bürosu ekipleri genç kadınla ilişki kuran erkeklerin en yakın sağlık kuruluşuna giderek gerekli kan testlerini yaptırmasını istedi.

Fuhuştan gözaltına alınan 23 kadının. işlemlerin ardından sınırdışı edileceği bildirildi.