BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,44
HABER /  GÜNCEL

İmzayı boşuna araştırmayın!

Günlerdir imza sahte mi gerçek mi, belgenin orijinali nerede diye tartışılıyor. Sevil Atasoy asıl bakılması gereken yeri söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

"İrtica eylem planı"ndaki imza sahte mi gerçek mi? Albay Dursun Çiçek o belgeye gerçekten imza attı mı, atmadı mı? Türkiye 3 gündür bunu konuşuyor. Herkes adli tıptan gelecek raporu bekliyor. Bu konuda Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy ise araştırmayı başka bir boyuta çekecek şeyler söyledi. "İmzanın gerçek olup olmadığı fotokopi üzerinden kesinlikle anlaşılmaz diyen Atasoy'a göre yapılması gereken tek şey imzayı araştırmak değil, o fotokopinin nerede oluşturulduğunu bulmak...

CNN Türk'e konuşan Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy öncelikle bir belgenin orjinal olup olmadığının da çıplak gözle anlaşılamayacağını, özel aygıtlarla incelenmesi gerektiğini söyledi. 

YÜZDE 90 'BU ALBAYINDIR YA DA DEĞİLDİR' DENİLEMEZ

Ve albayın imzasının yapısı gereğiyle polimar bir imza olduğunu söyledi. Yani "inceleme sonucunda 'bu imza albayındır ya da değildir' diye yüzde 90 neticede sayısal bir sonuç vermek mümkün değildir" diye konuştu.

Atasoy şunları söyledi:

"Fotokopi üzerinden kesinlikle inceleme yapılamaz. Çünkü bir imza karşılaşmasında en az 15 kadar parametre incelenir. Kişiye özgü karakteristik ve kaligrafik özelliklerdir. Bunlar da fotokopide karşılaştırılamaz"

İMZAYA DEĞİL NEREDE OLUŞTUĞUNA BAKMAK LAZIM

"Belge fotokopiyse zaten imzaya odaklanmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Hangi bilgisayardan çıktığına bakmak gerekir. Belgenin nerede oluşturulduğunu bulmak lazım... Sanırım da bu yolda çalışılıyor."