BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  DÜNYA

Merakla beklenen o konuşma

İran'da gösteriler durmak bilmiyordu. Gözler bugün Hameney'in cuma hutbesindeydi. Hameney sukunet çağrısında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası  seçimleri, Hamaney'in de destek verdiği Mahmud Ahmedinejad kazandı. Reformcuların adayı Mir Hüseyin Musavi destekçilere sokak gösterilerine başladı. Gösteriler sırasında çıkan olaylarda ölenler de oldu. O yüzden Hameney'in cuma hutbesi merakla bekleniyordu.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, seçimlerden sonra başlayan gösterilerin ardından "sukünet" çağrısında bulundu. Hamaney, "Bugün İranlıların sükunete ihtiyacı var." dedi ve Ahmedinejad'ın mutlak bir zafer kazandığını söyledi.

Milyonların hutbesini dinlediği Hamaney, seçim sonuçlarının düşmanları için siyasi bir deprem olduğunu belirtti. Dini lider İslam rejiminin seçimde hile yapmayacağını da söyledi.

BU DEVRİM BİZİM DEVRİMİMİZ

Hamaney Tahran'daki Cuma hutbesinde şöyle konuştu:

- Kuşku duyarsanız Allah'tan sükünet işareti bekleyin. Sadece sükünetle doğru kararlar verilir. Allah'ın emirleri doğrultusunda ilerlemeliyiz. Kendimizden asla gurur duymamalıyız, gurur duymamalıyız, görevlerimizi devam etmeliyiz.

- Ülkenin neresinden olursa olun aydınlanmış ruhunuzu Allah'ın adıyla destekleyin.. Allah'a karşı vazifelerimizi unutmamalıyız. Bu devrim bizim devrimimiz. Siyasi heyecanlar bizi Allah'ın yolundan uzaklaştırmamalı

- Sonuçlar sandıktan çıkar sokaktan değil. İslam rejiminde seçimde hile yapılamaz.

- 10'uncu cumhurbaşkanlığı seçimi aslında büyük bir şovdu. Geçen haftaki seçimlerin etkisi 1979 İslam Cumhuriyeti'nin etkisinden bile fazlaydı. Ahmedinejad mutlak bir zafer kazanmıştır.

- Seçim gösterdi ki İran halkı kendine güveniyor ve bu ülkenin değerlerine bağlılar. Bu seçim sonuçları, İslam'i değerlere bağlılığın kanıtıdır. Düşmanlar halk arasında panik yaratmak istediler

- Liderler temkinli davranmak zorunda

KONUŞMAYI MİLYONLAR DİNLEDİ

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]