BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,19
HABER /  GÜNCEL

Sivil Havacılıktan Afrika açılımı

İstanbul’da gerçekleştirilen Afrika Sivil Havacılık Örgütü(AFCAC) konferansı çerçevesinde 9 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalandı.

Abone ol

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 15-17 Haziran 2009 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Afrika Sivil Havacılık Örgütü(AFCAC) konferansı çerçevesinde 9 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalandı.

Konferans çerçevesinde, Mali, Gambia, Somali ve Komorlar Birliği ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzalanırken, Uganda, Zambia, Fildişi Sahilleri, Çad ve Togo ile Eylül ayında imzalanmak üzere ön mutabakat sağlandı.

Komorlar Birliği ile imzalanan anlaşmaya göre; frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın Türkiye’den İstanbul, Komorlar Birliği’nden Moroni Hahaya sefer noktaları olarak belirlendi.

Gambia ile imzalanan anlaşmaya göre, frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın Banjul ve İstanbul’a sefer yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Taraflar ayrıca, Banjul’dan Türk tescilli hava taşıyıcılarının Amerika kıtasındaki herhangi bir noktaya 5. Trafik hakkı çerçevesinde sefer düzenlemesi konusunda mutabık kaldı.

Mali ve Somali ile yapılan müzakerelerde ise; haftalık 14 frekans yolcu ve 14 frekans kargo seferi hakkı ile, Türkiye’den İstanbul, Somali’den Mogadishu ve Mali’den Bamako uçuş noktaları olarak belirlendi. Her iki tarafın havayolu şirketlerinin kod paylaşım anlaşması yapması konusunda da iki ülkeyle anlaşma sağlandı.

Afrika Açılım Programı çerçevesinde daha önce Cezayir, Etiyopya, Fas, Libya, Nijerya, Sudan, Güney Afrika, Kamerun, Mısır, Senegal, Tunus ve Kenya olmak üzere 12 Afrika ülkesi ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzalanmıştı. Eylül ayında mutabakat sağlanan Afrika ülkeleriyle de hava ulaştırma anlaşmalarının imzalanması ile Türkiye’nin ikili hava ulaştırma anlaşması bulunan Afrika ülkelerinin sayısı 21’e yükselmiş olacak.