BIST 10.159
DOLAR 32,15
EURO 35,14
ALTIN 2.470,21
HABER /  GÜNCEL

Doğan duvara ne yazacak?

Gözcü gazetesinin kapatılmasının ardından ortaya atılan iddialar Aydın Doğan'ı kızdırdı. Doğan duvara yazı asacak.

Abone ol

Aydın Doğan, dün gece Demirel'in konuk olduğu B TV'ye telefonla canlı bağlanarak Gözcü olayını anlattı. Doğan'ın rahatsızlığı, gazetenin "muhalif olduğu için" kapatıldığı söylentisiydi.

Muhalefetin de bu söylentiyi kullanmaya çalıştığını belirten Doğan, Gözcü'nün zarar ettiği için kapatıldığını vurguladı.

DUVARA YAZACAK

"Gazetecilik para kazanmak için yapılmaz" sözünün artık demode olduğunu belirten Doğan, bütün gazetelerinin duvarlarına bir cümleyi asacak. Bu cümlede; "Ekonomik özgürlüğü olmayan hiçbir gazete bağımsız olduğunu iddia edemez" sözü yazacak.

Gözcü gazetesinin kapatılmasının uzun zamandır gündemde olduğunu kaydeden Aydın Doğan, sadece geçen yılki zararın 3.5 trilyona (TL) yakın olduğunu belirtti.

Doğan, "Başka neden kapatılmış olabileceğini ben anlamakta zorluk çekiyorum. Neye yorumlanmak isteniyor. Gözcü gazetesinin kapatılması Türkiye'de neyi değiştirir?" dedi.

"SİZ YUNAN TARAFTARI MISINIZ?"

Gözcü'nün kapısına kilit asılmasına neden olan diğer sıkıntı ise basımı oldu. 8 gazete ile birlikte Vatan'ın baskısını da yaptıklarını hatırlatan Doğan, "Baskı kapasitesi bakımından da epey sıkıntılara giriyorduk. Son Türkiye-Yunanistan maçını veremediğimiz için Gözcü gazetesine okurlardan anormal tepki geldi. Hatta siz Yunan taraftarı mısınız diye suçlamalar da oldu." dedi. //