BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Demirören şampiyonuz dedi ama

Her ikisi de Şampiyonluk istiyor. Ortak noktaları saha dışı faktörler. Demirören'in son açıklamaları tartışma yaratacak.

Abone ol

Şampiyonluk yarışı kızıştıkça, demeç savaşlarında da tansiyon yükseliyor. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, sahadaki oyun dürüstçe oynanırsa şampiyon olacaklarına inandıklarını söyledi.

Kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı BJK Store isminin ''Kartal Yuvası'' olarak değiştirilmesi nedeniyle Türk Dil Kurumu'nun verdiği ödülün teslimi dolayısıyla düzenlenen tören sırasında açıklamalarda bulunan Demirören, ''fair play'' kavramını Türkçede ''adil oyun''a çevirmek istediklerini söyledi.

Demirören, ''Fair play'in anlamı adil oyundur. Türkçede biz bunu centilmenlik olarak kullanıyoruz. Sahadaki oyun fair play çerçevesinde kaldığı sürece şampiyon olacağımıza inanıyoruz'' dedi.

Yıldırım Demirören, Türkiye'de formasında ay-yıldızı taşıyan tek kulübün Beşiktaş olduğuna dikkat çekerek, ''Türkiye'nin ilk kurulan kulübü olan Beşiktaş, Türkçeye de sahip çıkacaktır. Türkiye tek cumhuriyettir. Biz de bunun ferdiyiz. Kelimelerimizi kullanırken dikkat etmeliyiz'' diye konuştu.