BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  POLİTİKA

Özaldan Erdoğana teklif gitmiş

Erdoğan hocası Erbakan'ı daha önce yoklamış. Terketme girişimi çok daha eski. Üstelik işin içinde Özal var.

Abone ol

12 Eylül’den sonra "Akıncılar Davası" nedeniyle 7 yıl hapis yatan Halis Özdemir'den tarihi hatırası yeni ortaya çıktı. Kitapta yazılanlar Başbakan Erdoğan'la ilgili.

Meğer 1980'li yılların sonunda teklifi gitmiş.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu ayrıntıyı Özdemir'in "Akıncılar" adlı kitabını okurken yakaladı. Ancak yazar şu anda Saadet Partisi'nde görev yapıyordu. Yazar, bilgiyi doğrulamak için Erdoğan'a yakın isimlerle temasa geçti.

Erdoğan'dan 'Evet' cevabı gelince yazar, konuyu köşesinde işledi. Erdoğan'ın o dönemde de Erbakan'ı terk etme potansiyeline işaret edilen kitapta teklifin ayrntıları şöyle anlatılmış:

"Halis Özdemir, Mamak hapishanesinden kurtulduktan sonra dönemin Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyarete gitmiş.

Ziyarette Erdoğan, Halis Özdemir’e Refah Partisi Genel Merkezi’nin kendisine karşı ilgisiz tutumundan yakınmış...Kıymetinin anlaşılmadığını söylemiş...Ve şöyle demiş:

"Bana Başbakan Turgut Özal’ın özel kalem müdürlüğü teklif ediliyor." Yani..."Turgut Özal bana önemli bir görev teklif ederken, bizimkiler beni dikkate almıyor" demek istemiş."