BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  POLİTİKA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden'a söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ABD’nin PKK, PYD, YPG’ye destek vermesi ve S400’e karşı çıkması müttefiklik ruhuna uymuyor

Abone ol

Suriyelilerin geri dönüşüyle ilgili yapılan çalışmalara da değinen Çavuşoğlu "Suriyelilerin geri dönüşü ile ilgili dört komşu ülke ile başlatılan girişim, Lübnan'da hükümetin geç kurulması nedeniyle gecikmişti. Şimdi yeniden başladı." dedi.

ABD'nin tutumunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirildiğini söyleyen Çavuşoğlu ABD'nin tutumunu eleştirdi: "ABD'nin PKK/YPG, FETÖ ve S-400 konularındaki tutumu müttefiklik ruhuyla bağdaşmıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu Biden'a açıklıkla dile getirdi."

Ortak çalışma grubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuları görüşmede açıklıkla vurguladığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız.

Teklif Biden'dan geldi

Daha önce de ABD'ye böyle bir teklifte bulunduğumuzu söylemiştik. Şimdi de bu teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi." dedi.

Çavuşoğlu, çalışma grubunun oluşturulması ve ele alınacak konularla ilgili kurum ve bakanlıkların çalışmaları yürüttüğünü de belirtti.