BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dinçer'den flaş ODTÜ açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatması hakkında açıklamalarda bulundu

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatmasına ilişkin, "Keşke üniversite bunları kendisi soruştursaydı. YÖK'e gerek kalmasaydı diye düşünüyorum ama YÖK'ün de yine üniversite üst kurumu olarak böyle bir şey içerisinde olmasını ben doğrusu olumlu buluyorum" dedi.


YÖK ODTÜ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'deki olayları incelemek üzere Denetleme Kurulu'nu görevlendirdi.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTELERDEN ODTÜ'YE ORTAK KINAMA

18 Aralık'ta Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuquan Hava Üssü'nden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili üniversitelerden ortak kınama geldi.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İYİ Kİ TÜRKİYE'DE ODTÜ VAR

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşananlarla ilgili, ''İyi ki ODTÜ var. ODTÜ var olduğu sürece Türkiye için hala umut var'' dedi.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ NE DEDİ? TIKLAYIN

ODTÜ kampüsü'nde geçen hafta Göktürk-2 uydusunun fırlatılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden grupların çıkardığı olaylar hakkında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer açıklama yaptı.

Çıkan olaylarla ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'deki olayları incelemek üzere Denetleme Kurulu'nu görevlendirken, bir çok üniversiteden de kınama geldi.

İşte Ömer Dinçer'in açıklamaları;

DEMOKRATİK BİR TEPKİ DEĞİL

'ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatmasını' değerlendiren Dinçer, ODTÜ'deki hadiselerin sadece öğrenci hadisesi olarak görülmesinin eksiklik olduğuna işaret ederek, "Dolayısıyla orada olup bitenlerin aslında demokratik bir tepki göstermenin çok dışına taştığını da hemen tespit etmek lazım. Orada olup biten hadiseler gazetelerden siz de gördünüz, gösteriyi yapan arkadaşlarının ortaya koyduğu tavır ve davranışlar doğrusu demokratik bir tavır değil. O açıdan bakıldığında aslında gönlümüz isterdi ki üniversite yönetiminin kendi dirayetini ve inisiyatifini ortaya koysun. Gerekli güvenlik tedbirlerini alsın ve orada çok önemli bir faaliyet yapılırken herhangi bir tatsızlık ve huzursuzluk olmadan problemler çözülsün" dedi.

YÖK'ÜN BU OLAYIN İÇİNDE OLMASINI DOĞRU BULUYORUM

Üniversite yönetiminin o konuda inisiyatifini kullanmadığını ve bir dirayet gösteremediğini belirten Dinçer, bu hadiselerin olup bitemeyeceğini bir yönetimin tahmin edemeyebileceğini söyledi. Dinçer, "Olaylar olup bittikten sonra kendisi gereğini yapsın, özerk bir yönetim anlayışı içinde kendi soruşturmalarını kendisi yapabilsin. O açıdan bakıldığında keşke üniversite bunları kendisi soruştursaydı. YÖK'e gerek kalmasaydı diye düşünüyorum ben. Ama YÖK'ün de yine üniversite üst kurumu olarak böyle bir içerisinde olmasını ben doğrusu olumlu buluyorum" şeklinde konuştu.

ODTÜ'DE YAŞANANLAR

Başbakan Erdoğan, Göktürk 2'nin fırlatma töreni için ODTÜ'ye gitti, ortalık karıştı! Binlerce polis geniş güvenlik önlemleri alırken öğrenciler, polisle çatıştı.

Kampüse gelen Başbakan Erdoğan'ı protesto eden ve polisin saldırısıyla karşılaşan ODTÜ'lülerin evlerine Terörle Mücadele ekiplerince baskınlar düzenlendi.

8 öğrenci gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Can K, Güven Kazım A, Cem D, Batuhan U, Mert A, Mustafa B, Hasan K. ve İlhan A'nın nöbetçi hakimlikteki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Hakim Abdullah Bahçeci, sorguladığı zanlıların 8'ini de serbest bıraktı. Ancak Bahçeci, zanlılara yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Gözaltına alınan 10 zanlıdan Sercan Ç. ve Bedirhan Ş, Savcı Bayındır tarafından daha önce serbest bırakılmıştı.