BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  SAĞLIK

Yılbaşında bunlara dikkat edin!

Yılbaşı, bayram gibi özel günler beslenme yanlışlıklarına açık, kaçamakların fazlalaştığı geceler için uzmanlar uyarıyor.

Abone ol

Kaçamaklarla gelen fazla yağ ve tuz tüketimi hazımsızlık, mide yanması, gaz, kan basıncının artması sonucu hipertansif krizler gibi sağlık problemlerine neden olabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları gibi sağlık problemlerine sahip bireyler bu dönemde beslenme düzenlerine bir kat daha dikkat etmelidir.

YİYECEK VE İÇECEK TÜKETİMİNE DİKKAT

Yeni yılı evde geçirecek bireylerin özellikle kuruyemiş ve içecek tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kuruyemişlerin 100 gramında ortalama 600-650 kalori vardır. Tüketim küçük bir avuç yani 30 gram kuruyemiş ile sınırlandırılmalıdır. İçecek seçiminde alkol ve boş kalori kaynağı olan gazlı,şekerli içeceklerden uzak durulmalıdır. Özellikle diyabet, reaktif hipoglisemi, insulin direnci gibi hastalıklara sahip olan bireyler bu gece alkol tüketmekten kaçınmalıdır. Çünkü alkol kan şekerini hızlı ve kontrolsüz bir şekilde yükseltir. Böylece hızlı acıkır ve daha fazla yemek tüketmek istenir. Bu durum ise obeziteyi beraberinde getirir.