BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
HABER /  GÜNCEL

Gözyaşlarına boğan buluşma

Filistinli cesur kız Ahad Tamimi, Mavi Marmara'da ölen Furkan Doğan'ın akrabası 75 yaşındaki Mustafa Kaya'yla biraraya geldi.

Abone ol

Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Kaya, Tamimi’nin elini öperek “Bu küçük kız hiç birimizin yapamadığını yaparak İsrail askerlerine karşı durdu. Bu küçük kızın büyük kalbi beni ihya etti, benim torunumdur. Ben İsrail askerleri ile bu yaşıma rağmen savaşırım” dedi.

Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan’ın akrabası olduğunu dile getiren Mustafa Kaya ‘Bu cesur kızın Başakşehir’e geleceğini bilbordlardan öğrendim, belediyeyi alarak bilgi aldım, koşarak yanına geldim. Allah’ıma şükürler olsun gördüm ve kalbime bastım’ dedi.

29852_8178_25122012_1.jpg

HANZALA CESARET ÖDÜLÜNÜ ALACAK

Ağabeyi, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınınca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız Ahed Tamimi, Başakşehir Belediyesi tarafından kendisine verilecek olan “Hanzala Cesaret Ödülü” Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden alacak.
Ahad Tamimi 26 Aralık Çarşamba günü (yarın) Başakşehir’de “Daralan Vakitler Ülkesi Filistin” söyleşisine katılacak.

Filistin’in tarihi sürecinde dünü, bugünü ve yarınının masaya yatırılarak etraflıca tartışılacağı panele konuşmacı olarak; İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof Dr. Ahmet Ağırakça, Gazeteci-yazar Turan Kışlakçı, Gazze İslam Üniversitesini temsilcisi Moin Naim, Televizyon programcısı Ümit Sönmez katılacak. “Filistinde çocuk olmak resim sergisi” nin de açılışını da yapacak olan Tamimi’ye açılış öncesi “Hanzala Cesaret Ödülü” verilecek.