BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.384,11
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Dilini koparırım sözü yanlış anlaşılmış

Dün bakana dilini koparırım diyen MHP'li Bulut, sözlerine açıklık getirdi!

Abone ol
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu için söylediği, "o dilini koparırım Bakan" sözünün yanlış anlaşıldığını söyledi. Bakan Çubukçu'nun tepki gösterdiği MHP milletvekili Bulut, cümlesinin mecazi olarak kullandığını belirterek kendisini savundu.

Aynı zamanda TBMM Eğitim Komisyonu Üyeliği de yapan mesleği de öğretmenlik olan MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut şöyle konuştu:

"Dün il binasında basın açıklaması yaptım. Bu basın açıklamasında ülkenin genel ekonomik politikalarını açıkladım. Bu çerçevede son günlerde bilhassa eğitim dilinin iki dilli olması, Kürtçe olması şeklinde çeşitli kurum kuruluşlar tarafından PKK'nın söylemlerinin dillendirildiği ve bu tartışmalar nedeniyle ülkenin birliğinin, beraberliğinin, bütünlüğünün bozulacağı endişesiyle iki dilli eğitime karşı olduğumu ifade etmek amacıyla konuşma yaptım. 

"SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI"


Dilini kesmek, sesini kesmek, sözünü kesmek, bunu men etmek anlamına gelen Türkçedeki ifadeler çerçevesinde o an irticalen yapmış olduğum konuşmalar sayın Bakan'a matuf, sayın Nimet Çubukçu'ya yönelik bir ifade değil, bu talepte bulunan birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyen zihniyetlere karşı söylediğim mecazi anlamda bir dil koparmaktır. 

Yani bu söze meydan vermemektir, bu fikre geçit vermemek anlamında söylediğim bu sözün bütün medyada, basında yer almasından büyük üzüntü duydum. Bizler bilhassa bir hanımefendiye, hiç kimseye bir dil koparmak şeklinde bir fiiliyatımız olması asla mümkün değildir. O konuşmamın gelişi şeklinde ifade edilmiştir. Kastım asla sayın bakana, sayın Nimet Çubukçu'ya değildir. Bu ifadeleri dillendiren zihniyete karşı söylenmiş bir sözdür" dedi.

"ÖZÜR YOK ÜZÜNTÜ VAR"


Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un özür mahiyetinde olan ancak Bakan Nimet Çubukçu'dan özür dilemediği açıklamasında kullandığı, "Bu sözün medyada, basında yer almasından büyük üzüntü duydum" şeklindeki sözleri de dikkat çekti. 
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun MHP milletvekili Bulut hakkında yargıya gidebileceği ileri sürüldü.