BIST 11.065
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.500,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Balyoz sanığı Alan'a MHP'den destek

MHP'li Tunca Toskay, Balyoz sanığı Alan hakkındaki iddialara itibar etmediklerini söyledi!

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Balyoz darbe planı sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın görevde bulunduğu dönemde dindarları ve başörtülü kızları fişlenmesine dair emir belgelerinin ortaya çıkmasına itibar etmedikleri söyledi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde MHP Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Toskay, burada basın toplantısı düzenleyerek partisinin seçim beyannamesi ve vaatleri hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İktidara geldiklerinde yapacakları işler konusunda açıklamalarda bulunan Toskay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 2001 krizi ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

MHP'nin iktidar olduğu dönemde yapısal reformların yapıldığını savunan Toskay, "Eğer bunlar yapısal reformlar değilse, o zaman sayın Babacan'ın çıkıp bu konuyla ilgili olarak kendi çıkardıkları kanunları söylemesi gerekir. Biz bu işlerle krizden sonra yapısal reformları yaparken, Sayın Ali Babacan muhterem pederinin dükkânında kendisine yoğun olarak yardım ettiği için gazete okumaya da vakti olmadı herhalde. Bizim çıkardığımız kanunlardan ve yaptığımız reformlardan haberi yok. Bu kadar yıldır hazineden sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığına göre herhalde Hazine bürokratları önüne ara sıra getirip bazı dosyalar koymuş olması gerekir. Eğer bu delillere gerçeklere rağmen Sayın Ali Babacan bunu söylüyor ise onun yaptığı siyasetin adını ben burada telaffuz etmek istemiyorum." dedi.
 
BEŞİR ATALAY'A PİŞKİN YAKIŞTIRMASI 

Bazı terör örgütü mensuplarının sokakları işgal ederek araçları yakıp, dükkânların camını çerçevesini indirdiğini belirten Toskay bu olaylar sonrası emniyetten İçişleri Bakanı'nın tepki gelmediğini öne sürdü. İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında "Hayatımda gördüğüm en pişkin Devlet Bakanı" ifadelerini kullanan Toskay, "Türkiye'nin altı üstüne geliyor adamdan çıt yok. Ama 'Kürt açılımı' denildiğinde yıkım projesi denildiği zaman gezmedik, çalınmadık kapı bırakmıyor. Sanatçısından futbolcusuna kadar Başbakanla beraber Kürt meselesini nasıl çözeriz? diye yıkım projesini nasıl halka kabul ettiririz diye çalışıyorlar." diye konuştu.
"ALAN HAKKINDAKİ İDDİALARA İTİBAR ETMİYORUZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı yapacağını açıkladığı Balyoz sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın dindar kimseleri fişlettiğine dair ortaya çıkan belgelerin MHP tabanını rahatsız edip etmeyeceği ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Toskay, bunların doğruluğunun şaibeli olduğunu ve itibar etmediklerini söyledi. Toskay, şöyle konuştu:

"Bu şeylerin hepsi yargıya intikal etmiş konular. Doğruluğu son derece şaibeli konular. Genellikle bu konular yandaş ve tetikçi basında çıkıyor. Bunlara itibar etmiyoruz. Yargıya intikal etmiş konularda biz konuşmuyoruz. Ama Engin Alan paşa bizim için son derece değerli bir insan. Güneydoğu'da canını ortaya koyup terör örgütüyle mücadele etmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olmuş son derece değerli bir generali. Ona da kimseye söz ettirmeyiz."