BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.507,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de yönetim Libya için toplandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Libya'daki gelişmeleri değerlendirdi!

Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, parti olarak Libya'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Bizim Libya'daki 25 bin çalışanımızın can güvenliğinin sağlanması, gerekiyorsa onların Türkiye'ye sağ salim getirilmesi en önemli önceliğimiz. Hükümetten de bunu bekliyoruz” dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.Parti Sözcüsü ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in rahatsızlığı nedeniyle toplantı sonrasında açıklama, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından yapıldı.Öztrak, konuşmasına, Libya'da hayatını kaybeden Yunus Emre Çelik'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek başladı.

"ÖNCELİĞİMİZ LİBYA'DAKİ 25 BİN ÇALIŞAN"

Türkiye ile Libya arasındaki ekonomik ilişkilerin yoğunluğuna dikkati çeken Öztrak, Libya'daki gelişmelerin MYK toplantısında ayrıntılı olarak değerlendirildiğini aktardı. “Bizim Libya'daki 25 bin çalışanımızın can güvenliğinin sağlanması, gerekiyorsa onların Türkiye'ye sağ salim getirilmesi en önemli önceliğimiz. Hükümetten de bunu bekliyoruz” diyen Öztrak, bu ülkedeki Türk firmaların zarar görmemelerine yönelik önlemleri de önemsediklerini söyledi.
GEDİKLİ'NİN SÖZLERİNE TEPKİ

Hükümetin Libya'daki gelişmelerin ardından ne gibi önlemler almasını bekledikleri sorusunu yanıtlayan Öztrak, bu bölgedeki gelişmelerin Türk ekonomisi üzerinde önemli etkileri olabileceğini vurgulayarak, hükümetin bunu hafife almaması gerektiğini ifade etti.
Öztrak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin, CHP'nin “Aile Sigortası Projesi”ne yönelik, “bunlar zihni sinir projeleridir” dediği ve krize göndermek yaparak, “Kemal Krizdaroğlu” ifadesini kullandığı belirtilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine de “Sayın Gedikli'nin açıklamaları gerçekten çok yakışıksız bir üslup içinde yapılmış. AKP sözcüleri bizim açıklamakta olduğumuz projeler nedeniyle çok rahatsızlar. Kendi projelerini açıklamak yerine, sürekli CHP'nin açıkladığı projelerle ilgili olarak yorumlarda bulunuyorlar” dedi.