BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da köy basıldı evler yakıldı

Şanlıurfa'da iki aile arasında çıkan kavga, bir köyü neredeyse yok ediyordu!

Abone ol
Adliye önünde kavga köye kadar uzandı, evler ateşe verildi. Şanlıurfa'da bir kişinin öldürülmesiyle başlayan gerginlik, köylere kadar sıçradı. Öldürülen kişinin yakınları, diğer ailenin yaşadığı Mutluca köyünü bastı, 11 ev ateşe verildi bir araç tahrip edildi. Çıkan olaylar sonrası jandarma köy girişinde 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Kan davalı 2 ailenin mensupları arasında bugün öğlen saatlerinde adliye binası önünde silahlı kavga çıktı. Pompalı tüfeğin kullanıldığı kavgada gecen ay babası öldürülen 27 yaşındaki Mehmet A. ölürken yoldan geçen Feride T. ise vücuduna isabet eden saçmalarla yaralanmıştı.

YAKINLARI KÖYÜ BASTI

Mehmet A.'nın öldürüldüğünü duyan yakınları, diğer ailenin yaşadığı Mutluca köyünü basarak evleri ateşe verdiler. Yaklaşık 5 evi yakan şahıslar, 6 eve de taşlı ve sopalı saldırıda bulundular. Durumun bildirilmesi üzerine köye çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi.

EVLER YANDI, ARAÇ TAHRİP EDİLDİ

İtfaiyenin müdahalesiyle ateşe verilen 5 evdeki yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. 6 ev ile bir otomobil de tahrip edildi. Kan davalı aileler arasında ikinci kez kavga çıkmaması için şehir merkezinde polis tarafların yaşadığı Mutluca köyü ile Uzunyol mezrasında da jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.