BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.449,32
HABER /  GÜNCEL

Devrim, Turgut'u hedef aldı

"Manşet" bir gazetenin namusu gibidir. Hakkı Devrim, manşetlere takıldı. Akşam'ın dünkü manşeti, Serdar Turgut'u hedef yaptı.

Abone ol

Hakkı Devrim, gazetelerin en önemli unsuru "Manşet"e takıldı. Gerçekten de bir gazetenin o günkü verdiği manşet haber, aynı zamanda yayıncı kuruluşun "namusunu" simgeliyor. Devrim, gazetelerin dünkü manşetlerine şöyle bir baktı. Akşam'ın gündemle alakasız olan haberi, kendini hemen belli etti. Tabi durum böyle olunca Devrim, birinci sayfanın karar vericisine yani Serdar Turgut'a dokunmadan edemedi. isimli yazısını, Turgut için kaleme aldı.

Yazı: Hakkı Devrim
Kaynak :


Her akşam bir sınavdan geçer gezeteci: Yarınki manşetimiz ne olacak?
Baş sorumluysanız, ertesi sabah ilk işiniz başlıca gazetelerin manşetlerine bir göz atmak olur. Rakipleriniz farklı bir konuda buluşmuşlarsa canınız sıkılır. Bu demektir ki, manşet konusunda karara varmadan önce bir sualin cevabını da bulmaya çalışırsınız:
- Diğerleri hangi haberi büyütecek dersiniz?
Şimdi ben, bazen, televizyonda son haberlere de kulak verdiysem, kendimi aynı sınavdan geçirerek oyalanıyorum:
- De bakalım, hangi haberi çıkacaksınız manşete?
Salı akşamı dört haber arasında kararsız kaldım. Bir bir söyleyeceğim, ama siz haberleri yan yana dizilmiş görün, yukarıdan aşağıya doğru sıralanmış saymayın. Masanın başında oturuyor olsaydım söze:
- Yarın akaryakıt basılacak, diye başlardım. BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) boru hattı haberini manşet yapalım mı?
Masa ilk teklife sıcak bakmaz. Akıllarından geçeni ortaya koymaları için, biraz zaman tanıyacaksınız.
Onları dinlerken bir yandan da düşünürsünüz. Benim zihnimde üç teklif daha var: DİE'nin açıkladığı 19 458 000 yoksul. Ali Babacan'ın başmüzakereci seçilmiş olması. Boğaziçi Üniversitesi'nde toplanacak «Ermeni meselesi» konulu konferans.
Dün sabah gazetelere bu gözle de baktım. Evet, boru hattı (Türkiye, Evrensel), yoksulluk (Radikal, Sabah, Birgün), Ali Babacan (Referans, Yeni Şafak) haberleri manşetlerdeydi. Vazgeçildiği geç öğrenildiğinden mi nedir, Ermeni meselesi konferansına dair haber büyütülmemiş.
Sonra Patrikhane'deki duruşma (Hürriyet, H. Tercüman, Millî Gazete), Bizi AB'ye almazlar haberi (Cumhuriyet, D. Tercüman, Gözcü) ve Şampiyonlar Kupası maçı (Fanatik, Posta, Star, Bizim Gazete), Kocatepe Camiine VİP mahalli (Milliyet), Hükûmet köylüden buğdayı çok pahalı alıyor (Vatan), TCK'nın hesabı Cemil Çiçek'e soruldu (Vakit), MHP'den Devlet Bahçeli'ye selam duruşu (Ortadoğu) diye çeşitlenen haberler.
Ve benim manşet diye dünyada aklıma gelmeyecek bir haber, bir gazetenin baş köşesinde: Bir sağlık haberi mi, desem? Aynen aktarayım daha iyi: «Erken boşalmayı önleyen [ABD tescilli] ilk ilaç: Dapoxetin». Gazete, Akşam. Genel Yayın Yönetmeni, Serdar Turgut.
Yadırgamadınız herhalde...