BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  GÜNCEL

Osmanlı, Yunanistan'ı birinci yaptı

Yunanistan'ın Eurovision'da birinci olmasının nedeni "Osmanlı"ya bağlandı. İspanyol basını, Doğu müziği ve Türk kültürünün, Yunanistan'a yardım ettiğini yazdı.

Abone ol

Yunanistan'ın birinci, Türkiye'nin 13'üncü olduğu Eurovision'la ilgili en ilginç yorum İspanyol basınından geldi. İspanya basını, Doğu Avrupa ülkelerinin birinci gelmesini Osmanlı kültürüne bağladı

İspanyol basını, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nı bir "Osmanlı şarkı yarışmasına" benzetti. Gerek şarkı, gerek enstrüman, gerekse ritim ve dansları ile Eurovision'un her geçen yıl bir Osmanlı kültür şovuna dönüştüğünü belirten İspanyollar, son yıllarda Doğu Avrupa ülkelerinin birinci gelmesini de Türkler'in bu bölgede 400 yıldan fazla kalmış olmasına bağladı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden ABC "Yunanistan'ın yarışmada birinci olmasının tek nedeni Türk kültürüydü" ifadelerini kullandı. ABC, Yunan ekibin ritim, dans ve şovlarla tüm Avrupa'ya Osmanlı şöleni yaşattığını belirterek Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek ve Bulgaristan'ın şarkılarında da Osmanlı motiflerine rastlandığına dikkat çekti.

Kaynak : www.vatanim.com