BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kanal D Haber'e kınama

Kanal D'nin Çukurova Grubu şirketleriyle iligili yaptığı haber, büyük tepki topladı. Çukurova, yaptığı açıklamada Kanal D Haberi kınadı.

Abone ol

Kanal D'nin 24 Mayıs 2005 anahaber bülteni ve 25 Mayıs 2005 sabah haberlerinde Çukurova Grubu şirketleri ile ilgili yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Çukurova Holding'den yapılan yazılı açıklamada Kanal D'nin haberlerinin tamamen asılsız, kişilik haklarına saldırı teşkil eden gerçek dışı ve küçük düşürücü olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi 'Söz konusu haber içeriklerinde yer verildiği şekilde Denizcilik Müsteşarlığı Müfettişlerinin veya yetkili diğer herhangi bir resmi kuruluşun, Grup şirketlerimizin Mersin Limanı'nda akaryakıt kaçakçılığı yaptığı yolunda veya transit gemilere verilmiş gibi gösterilen mazotun iç piyasaya satıldığı gibi şirketlerimizin doğrudan veya dolaylı bir biçimde akaryakıt kaçakçılığına karıştığına dair herhangi bir görüş belirtilmemiştir.

Hal böyle iken söz konusu gerçek dışı haberler tamamen maksatlı ve hiçbir somut delile dayanmaksızın yayınlanmış olup şirketlerimiz tarafından yasal zemin içinde her türlü cezai ve hukuki yollara başvurularak tutum ve davranışlarıyla kişisel haklarımızın ihlaline sebebiyet veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını ve yayınlanan haberlerin tamamen maksatlı ve gerçekdışı olduğunu kamuoyunun takdir ve bilgilerine sunarız.'
Kaynak :