BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

Devlet tiyatrosunda tayt krizi!

Artık öküz altında buzağı arar olduk. Şimdi de devlet tiyatrosunda tayt krizi iddiası var. Ama işin aslı pek de öyle değil gibi...

Abone ol

ADANA Devlet Tiyatrosu'nun yeni sezonda sahnelediği Fadik Kız oyununda tayt ve sansür olduğu iddiası ortaya atıldı. ADT Genel Müdürü 'sansür' iddiası ile şaşkına döndü.

ADT'nin yeni sezon oyunu olan Orhan Asena'nın yazdığı Fadik Kız, 2 gün önce sahnelenmeye başladı. Oyun medyanın gündemine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Twitter hesabında yazdığı tayt sansürü iddiaları ile oturdu.

KIYAFETİ AÇIK BULUP TAYT GİYDİRDİLER

Aygün "Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili tarafından oyun sansürlenip büyük ölçüde budanmış. Kadın ve erkek oyuncular birbirine dokunmasın, yaklaşmasın ve sarılmasın emri verilmiş. Kadın oyuncuların kıyafetlerini açık bulup tayt giydirmişler ve birçok kelime müstehcen denerek metinlerden çıkarılmış. Molla Hüseyin Çelik'in açık diye kadın sunucuyu işten attığı ülkede Adana'daki tiyatro oyunu da böyle olur" iddiasında bulundu.

'TAYT DEĞİL BASMA KOSTÜM' 

Bu iddia üzerine Devlet Tiyatroları Başrejisörü Ali Hürol'un bir açıklama yapacağı bildirilirken, DHA muhabirinin konuya ilişkin görüşünü sorduğu ADT Müdürü Gökhan Doğan şöyle dedi:

"Sansür iddialarını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değil. Oyundaki yatak sahnesinde oyuncumuz oynarken eteğin altına giyilen tayt, iç çamaşırı gibi görünüyordu. Sadece ona dikkat etmemiz istendi. Oyun Ankara’nın Altındağ ilçesinde geçtiği için, varoşvari olması gerektiği için oyuncunun altındakinin tayt değil de basma gibi bir kostüm olması gerektiği, kostüm tasarımcısının bu ayrıntıyı atladığı üzerinde duruldu. Oyunun metninden çıkarılan bir söz yoktur."

HÜSEYİN AYGÜN'ÜN ATTIĞI TWİTLER;

screen-shot-2013-10-10-at-4.07.32-pm.png